Jak wam się widzi mój procesor sam z siebie chodzi często 4.8GHz czasami spada nawet poniżej 1 Ghz ale to nie wiem od czego to zależne. Przy obciążeniu 100% chodził stale 4.68Ghz a temperatury mają się tak jak niżej czy to dobrze czy źle ja uważam, że wynik jest bardzo dobry a wy co sądzicie mam dark rock pro 4 i pasta legendarny grizly. Dodam że minimalna temperatura jest mierzona nie od startu lecz już kilku godzinnego działania komputera i w tle leciał sobie film na yt i takie tam różne przeglądy internetów.
Filmik na YT to nie jest żadne obciążenie dla 8C/16T. Zapuść jakieś enkodowanie filmu to wtedy zobaczysz pełne obciążenie. A to że niekiedy zegary spadają do 1 GHz to normalne - procek wtedy sam siebie chłodzi zwalniając na nieużywanych rdzeniach.
Jeżeli temperatura nie przekracza pod obciążeniem 65C to nie tylko dobrze, to bardzo dobrze
Co tu ludzie piszą nawet nie mają pojęcia o czym piszą ale piszą… witam na DP xD
CPUX to narzędzie to stressu CPU i robi swoje mimo wszystko
Choć ja wole bardziej używać Prime95 albo Aida64 do testów.
Do podglądu danych w grach i nie tylko używam MSI Afterbruner z HWinfo
Potrzym w stresie komputer z dobre 20 do nawet godziny wtedy możesz uznać ze test prawidłowy, a nie tylko na parę minut.
Spadki to normalne zachowanie systemu używa tyle ile potrzeba by nie męczyć processora zachowanie podobne z ramami czy taktowaniem Grafiki choć można i to ustawić na stałe wysokie ale po co katować sprzęt aby męczył sie gdy nic sie nie dzieje
Tu na przykadzie gdy gram gre z limitem FPS 60 a tu gdzie podkręcam w trybie boost i wyłączam limit v-sync w grze i bebechy lecą na maxa
a jaka temperatura na sekcji zasilania płyty i stabilność napięcia?
Jakim programem sprawdze sekcję zasilania?
A może HW info?
@dominikk26 te same programy mialem włączone przy moim 9900K gdy grałem. Dodałem Menedżer zadań i CPU-Z.
Masz rewelacyjne wyniki
kiedy kupiłeć procesor, jakiej użyłeś pasty
Jaką masz płytę główną, model pamięci, model zasilacza i model obudowy?
Czy to jest podkręcone?
Czy to Windows 10 Pro / Home 1903 ?
Jak się nazywa program z tymi okrągłymi zegarami?
Co powiesz abyśmy porównali nasze procki pod stress testami? Rzadko zdarza się taka okazja.
A i mam dla Ciebie dobre info, wyszła udoskonalona wersja Core i9-9900KS, są to wyselekcjonowane ze środka wafla procki, które mniej się grzeją i lepiej podkręcają. Koszt to 250-350 zł więcej.