posiadam program IconPackager. Ściągnąłem sobie z neta paczkę ikon i teraz jest problem: wypakowałem archiwum, w środku są tylko pliki .ico oraz .DS_Store, z tego co wiem, to najlepiej je zainstalować IconPackager’em, ale on obsługuje tylko pakiety ikon o własnym rozszerzeniu. Jak można te ikonki zainstalować? Bardzo mi na nich zależy.
to sprobuj skompresowac plik WinRarem w foramcie ZIP i recznie zmienic rozszerzenie na .iconpackage Widok–>Opcje folderów–>odznacz Ukryj rozszerzenia znanych plikow. Edytujesz tak jak nazwe pliku
Spróbuj sciągnąć jakąś paczkę z tym rozszerzeniem zmień na zip, otwórz archiwum i zobacz jak ikony się nazywają jakie mają nazwy plików jeżeli archiwum się nie otworzy ten sposób nie zadziała
A więc tak: po zmienieniu otworzyłem to archiwum (po zmianie) i w środku były wszystkie ikony w formacie .ico oraz plik .iconpackage, jednak go już nie dało się otworzyć w WinRARze. Próbowałem znaleźć opcję w IconPackagerze żeby stworzyć nową paczkę ikon - ale nie było…
Wypakuj archiwum do folderu popodmieniaj ikony np.Ta co wypakowana nazywa sie xxx.ico a ta twoja x.ico to swoja ikone zmien na ta sama nazwe co w archiwum xxx.ico