Cześć,
sfajczyła mi się grafika w laptopie dell d620 w związku z czym nie mogę użyć programów typu everest.
W jaki sposób dowiedzieć się jaką kartę graficzną ma mój laptop?
Cześć,
sfajczyła mi się grafika w laptopie dell d620 w związku z czym nie mogę użyć programów typu everest.
W jaki sposób dowiedzieć się jaką kartę graficzną ma mój laptop?
Najprawdopodobniej jest to zintegrowana GMA 950. Wymiana katy graficznej równa się wymiana całej płyty głównej, czyli interes nieopłacalny.
no chciałem się właśnie upewnić co to za ustrojstwo, kupiłem lapka używanego jakiś rok temu i zaczął wyświetlać dziwne kolorowe paski, później cały czarny/szary/biały itd. poczytałem po forach, że montowali jakieś wadliwe chipsety czy coś tam w niektórych kartach. pewnie sklep/serwis od którego kupiłem lapka naprawiał te karty i opychał lapki dalej, a wiadomo że takie naprawianie nie wytrzyma wiecznie… teraz chciałem wymienić grafikę na nową, ale nie wiem czy mogę, no i na jaką…
także pytanie pozostawiam otwarte…