Witam, mam problem z wirusem IBuddy. Próbowałem go usunać programami - Malwarebytes i adwcleaner nic z tego, Malwarebytes znajduje zagrożenie usuwam to później skanuje jeszcze raz i znów to samo znajduje usuwam, nic nie pomaga . W menadżerze zadań cały czas jest zdanie o nazwę “IBuddyService” jak zamknę proces po chwili pojawia się na nowo.
Addition_22-02-2021 23.06.11.txt (39,7 KB) FRST_22-02-2021 23.06.11.txt (41,5 KB)Shortcut_22-02-2021 23.10.13.txt (45,8 KB)
1 polubienie
Witaj.
Buddy pojawił się prawdopodobnie po użyciu “dodatku” do CS’a
- Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\ja\Downloads
fixlist.txt (5,6 KB)
“Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze” - Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
- Po restarcie wklej plik wynikowy.
- Pobierz ADWCleaner
- Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść - Wklej plik wynikowy.
1 polubienie
Dzięki,AdwCleaner[C03].txt (1,8 KB) Fixlog.txt (15,8 KB) chyba wszystko jest już dobrze, nie ma procesu, z dysku C też normalnie folder się usunął wcześniej nie mogłem tego zrobić. Zgadza się tylko dodatki były do innej gry.
Zrób jeszcze skanowanie MBAM
- Pobierz MalwareBytes MBAM
- Zamknij wszystkie aktywne programy i przeglądarki.
- Zainstaluj MBAM, zaznacz na końcu, aby uruchomił się po zakończeniu instalacji.
- Wejdź w Ustawienia w Prawym górnym rogu
- Zakładka Bezpieczeństwo
- W Opcjach skanowania zaznacz trzy pierwsze z czterech dostępnych
- Wróć do Głównego Menu
- Rozpocznij skanowanie, po przeskanowaniu oczyść to co znajdzie, wklej plik wynikowy.
Dziękuję.
Zrób jeszcze raz skan FRST i wstaw logi do kontroli
Czy są jeszcze jakieś sposoby na usunięcie takiego programu, bo po podążaniu za tymi nic nie wskórałem
Czytać.
Musisz wstawić logi i cierpliwie poczekać aż iJuliusz do nich zajrzy.