Siema Gdy ściągam pliki akceleratorem pobierania “Internet Download Manager”, ze stron takich jak np. sharingmatrix to nie pobiera się plik, który chcę, lecz pobiera się stron internetowa (taka, że mogę ją otworzyć przeglądarką). Jest jakiś sposób, żeby zainicjować pobieranie inaczej? Na rapidsharze, i kilku innych serwisach nie ma takiego problemu. Pozdro
Raczej chyba tylko konto pro.
Ja mam podobny problem z niektórymi serwisami (tylko że ja używam FDM) i muszę z takich stron pobierać standardowym menedżerem wbudowanym w przeglądarce.
Sprawdź jeszcze czy masz możliwość zmienić identyfikator IDM żeby ustawić na identyczny jakiego używa twoja przeglądarka - w niektórych serwisach to wystarczy a w innych nic nie daje.
Niektóre wysyłają na tyle skomplikowane zapytania do komputera i rządają takich odpowiedzi, że ciężko będzie to zsynchronizować. Dlatego czasami wygrywa przeglądarka.
A włączenie zaawansowanej integracji też nie pomaga?
Albo włączenie wymuszania pobierania przez IDM -> w opcjach “Klawisze” używaj Insert
Na innych to się nie znam, ale raczej to samo co w IDMie, musisz posiadać konto pro. Bo jak byś chciał niby pobierać IDM-em tak od razu po kliknięciu w link, skoro trzeba czekać ileś tam na pobranie pliku, a potem kliknąć jeszcze raz i ewentualnie wpisać parę literek Tak więc np robienie listy linków do pobrania odpada, prędkości pobierania też nie uzyskasz większej bo tyle puszcza serwer dla normalnego pobierania bez konta premium. Więc jak dla mnie akcelerator pobierania z serwerów typu rapidshare bez konta premium jest zbędny a nawet przeszkadza.
Niestety nie pomaga. Używam tego akceleratora, bo jak np. ściągałem pliki przez Google Chrome, to transfer na początku był 90kb/s, a po chwili już 5-10kb/s i się nie podnosił. Dzięki IDM nie mam takiego problemu