IE i Mozilla -różnice w wyświet.tej samej strony


(Zielo1986) #1

Witam :slight_smile: mam problem ze swoja stroną :frowning: chodzi mi dokładnie o moją galerię : swf + xml + html . dokonałem zmian w hmlu i wyśrodkowałem swoją galerię. Kiedy otwieram ją w IE - jest OK: galeria jest ładnie wyśrodkowana. Natomiast kiedy otwieram w Mozilli - jest przesunięta do prawej - o co chodzi ? gdzie tkwi błąd ? próbowałem też umieścić galerie na lewo - wtedy w IE jest po lewej stronie , a w Mozilli jest wyśrodkowana... mam nadzieję , że chociaż troche uda wam się zrozumieć to co napisałem. pomóżcie


(Monczkin) #2

ChrisZet wróżki zajrzą do szklanej kuli, zobaczą kod i wszytsko stanie się jasne :stuck_out_tongue:


(Zielo1986) #3

(system) #4

(Zielo1986) #5

juz lepiej, ale jeszcze nie to... w IE jest OK a w Mozilli ucieka na lewo - da sie temu jakoś zaradzić ?


(Kubarek) #6

...

jeśli 600 pikseli to za mało/dużo, zmień na taką, która ci pasuje ( ale myślę, że wystarczy )


(system) #7

hehe ta metoda jest dobra.. dla jednej rozdzielczości, więc NIE stosuj jej lepiej :wink:

btw: tam gdzie masz

zamień na


(Kubarek) #8

eee tam jednej

jeśli jakiś element ma szerokość mniej więcej 600px, to powinno się dobrze wyświetlać od 1024x768 w górę ( jak wiadomo, do szerokości zaliczamy też padding, margin i border, w związku z czym ogólna szerokość będzie większa od 600px i co za tym idzie, nie zmieści się w rozdzielczości 800x600)

wyśrodkuje tekst w elemencie p, natomiast samego

nie :wink:


(system) #9

w sumie to się pomliłem i pomyliłem atrybut width z left :lol: no więc masz rację, ale lepiej byłoby raczej zrobić coś takiego:

i elementy będące w tym bloku będą po środku okna przeglądarki :wink:


(Zielo1986) #10

:frowning: dalej nie jest do konca pod mozilla wysrodkowane... dziwne :frowning: probowalem na wszelkie sposoby

oraz

i nic .. moze ta mozilla jakas felerna :smiley:


(system) #11

sprawdź ten temat i zrób to w js jeśli Ci nie działa ;d

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=427905&highlight=#427905


(Zielo1986) #12

:frowning: próbowałem na wszelkie możliwe sposoby i nic ;( w IE jest OK , a w mozilli trzyma się lewej strony :frowning: na java scriptach się nie znam .. niestety . w ogóle te kody to dla mnie czarna magia ..