Ie + php


(Kamillozo) #1

IE (6.0 z SP1) nie wyświetla mi poprawnie stron wykonanych w technice php. Instalowalem już chyba wszystkie możliwe łatki i nic nie pomaga. Z ciekawości sprawdzalem jak te strony wyswietla Firefox i co? I nic - to samo! !!

Nie pisac porad typu: zainstaluj sobie .................... bo to nie jest rozwiązanie.


(3dm Racek) #2

Rzeczywiście nie jest .... Mógłbyś podać adres stron, które oglądasz ? Możliwe, że skrypty php są źle napisane i to nie wina Twojej przeglądarki.

Jeżeli nie wyświetla się php na stronie zrobionej przez Ciebie, wklej tu skrypt i coś poradzimy :wink:


(Kamillozo) #3

To nie problem ze zle napisanymi skryptami bo na innych komputerach jest ok.


(3dm Racek) #4
  1. Usuń pliki cookie i historię i spróbuj ponownie.

  2. Masz zainstalowaną Javę (może skrypty php według Ciebie to tak naprawdę Java Script)

  3. Drastyczne środki:

A jednak złamię zasadę:

Internet exploerer jest najgorsza przeglądarką jaka może być ....

Zainstaluj sobie Operę

lub Mozillę Firefox

Ostatnio używam tej przeglądarki. Można tworzyć własne, nowe MENU !!


(Kamillozo) #5

Cookie i historia nie mają nic do tego...

Mam javę Sun - aktualna, ale to też nie ma nic do tego bo chodzi o php. Jakieś inne pomysły oprócz Opery?


(xantio) #6

A otwierasz tą stronke bezpośrednio z dysku, czy może przepuszczasz ją przez jakią serwer np. apache+php ??


(lazikar) #7

Jeżeli masz IE SP1 to nie instalowałeś jednak wszystkich łatek. :?

Napisz proszę jakiego rodzaju są to błędy. Jak wygląda taka źle wyświetlona strona. :?


(Dragonlnx) #8

Skorzystaj z Windows Update :slight_smile:


(Kamillozo) #9

Lazikar, SP swoją drogą a łatki swoją ... Bo po SP1 ukazaly sie jeszcze inne. Pisalem przeciez

I to o łatkach z Windows Update mowa Shark :stuck_out_tongue:


(Dragonlnx) #10

Przeinstaluj przeglądarke na nowszą ...

Explorer 6, jeżeli masz starszą .. :o

Daj log hijackthis ... :slight_smile:


(Kamillozo) #11

Shark, dzieki za pomysly ale


(Dragonlnx) #12

Brat Ciot. miał takiego wira co blokował stronki *.php

To był jakiś natręt ... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A zmiana przeglądarki nic nie dała ...

Jeżeli jest problem-virus-błąd z jakimś softem to nie rozwiąże go chyba zmiana np. gg na tlen, explorer-firefox....

Bo ten wirus może działać na wszystkie przeglądarki ...


(lazikar) #13

A próbowałeś zainstalować Sp2. Choć nie wydaje mi się aby to była wina łatek. Nie napisałeś jak te błędy wyglądają podaj moze też linki.

Wejdz tu i zobacz jakich łatek do IE ci brakuje

:arrow: http://www.microsoft.com/windows/ie_int ... fault.mspx


(Kamillozo) #14

No juz sie nad tym mocno zastanawiam...

A link to np. http://ksiso.wshe.lodz.pl/c/php/index.php

Szkoda ze nie moge wkleic screenshota zebyscie zobaczyli jak ta strona wyglada u mnie... Zero grafy (tych belek), wszystko sformatowane do lewej strony, wszedzie biale tlo...

==<>==

Albo http://www.cartoontrabant.pl/zloty.php?zlot=skierniewice2003peck&strona=3. Miniaturki owszem moge sobie obejrzec ale juz po kliknieciu na ktoras z nich lipa - nie ma obrazka :?


(lazikar) #15

Hmm ciekawe. U mnie strona się wyświetla prawidłowo. :? Nie mam tak naprawdę pojęcia co może to powodować. Jak zainstalujesz Sp2 może (choć wydaje mi się że nie) coś się zmieni. Musisz spróbować. :smiley:


(Kamillozo) #16

Z FAQ:


(Dragonlnx) #17

Wstaw tutaj :

I daj linka :smiley:


(Kamillozo) #18

Dobrze że pod poczciwym Auroxem wszystko jest w porządku (Mozilla 1.6). Chociaż i tak chcę i będe próbował rozwiązać problem z php w IE. W związku z tym dzięki za dotychczasowe porady i ... jestem otwarty na kolejne :lol:


(lazikar) #19

Jak co to napisz co to powodowało. Przyda się na przyszłość. :wink:


(Kamillozo) #20

No i próbuje tylko z miernym skutkiem...

Reinstalacja IE poleceniem

rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%\Inf\ie.inf

nie pomogła niestety. Ale nie powiedzialem jeszcze ostatniego słowa ("SP2" - bo i tak nie wiem czy to mi cos da :slight_smile: ).