Czy istnieje w Windowsie XP Profesional takie narzędzie jak w 98 do naprawiania IE ? Od pewnego czasu mam problem z kilkoma stronami tzn.na stronie nie ma polskich znaków : ąęśćłńóż tylko na ich miejscu pojawiają się kwadraciki(jeszcze parę dni temu było ok) i drugi problem , przy otwieraniu niektórych stron podczas ładowania wyskakuje komunikat ,że wystąpił błąd i aplikacja musi zostać zamknięta.I teraz już sam nie wiem czy to jest wina mojej przeglądarki (głównie używam nakładki naIE Avant Browsera(ale to samo dzieje się z IE)),czy jest to wina stron? POZDRAWIAM!
zmien przegladarke problem zniknie:
polecamy Firefox i Opere
dostepne na vortalu
a tu nowa wersja firefox pl poprawiona
Kamcia_18 może niezbyt dokładnie przeczytałeś o co mi chodzi , ja nie szukam nowej przeglądarki tylko narzędzia do naprawiania IE, ale dzięki za sugestię.POZDRAWIAM
radziłbym jednak posłuchać koleżanki!! nawet nakładki na IE nie dorównują firefoxowi a o operze nie wspomnę
Kamcia przedstawiła jedno z narzędzi do naprawienia IE
Ja osobiście nie słyszałem o czymś takim, jak program do naprawiania IE. Spróbuj ściągnąć najnowszą wersje IE
co do polskich fontów - zobacz czy nie zmieniły się ustawienia - widok–> kodowanie --> daj na ISO, czasami IE żle odczytuje kodowanie
Fakt, na niektórych stronach są źle zakodowane znaki (najczęściej stosują kodowanie windowsa, co nie jest najlepszym pomysłem)
Generalnie ja postąpiłbym tak:
wywalenie nakładki
reinstalka IE
instalka nakładki
Pomoże - to fajnie, jak nie to:
mozilla firefox
Jeśli masz problem z tą aplikacją, tzn. pojawia się błąd to proponuję zrezygnować z nakładki. Czasem one robią taką siekę, że aż starch. Wiem to z własnej autopsji
A ja ci proponuję nakładkę Maxthon (dawne MyIE2), operę wywaliłem bo mi wolniej wczytywała strony niż IE
Ja też korzystałem z Avanta i to bardzo długo, a jeśli chodzi o polskie znaki, to sprawdź czy ci sie nie przestawiło kodowanie na US w Widok->kodowanie (zaznacz) auto wykrywanie i europa środkowa. Może pomoże Mi pomagało.
Please :lol: - narzędzie do naprawiania IE w XP (inne wersje też są)
OT KOSZ