IE, Vista i długie wczytywanie :(


(Andriusza1) #1

Ech, mam jakiś dziwny problem. Kiedy odpalam IE, odpala się, ale przez około 10-15s jest puste okno. W sumie nawet w pasku adresu nic nie idzie wpisać. Dopiero po tym czasie pojawia sie strona www.google.pl :frowning: Chciałem odinstalować IE 7 i ponownie zainstalować, jak to można zrobić w XP, ale hmm nie ma takiej opcji w Viscie? Więc zainstalowałem IE 8 beta, myślałem, że proble zniknie. Niestety, nadal jest to samo :((( Ma ktoś jakieś pomysły co mam zrobić?


(jaru_r) #2

Na początek spróbuj wyczyścić pliki tymczasowe: Menu -> Narzędzia -> Opcje internetowe w zakładce Ogólne mniej więcej pośrodku jest przycisk "Usuń". W następnym oknie na dole wciśnij "Usuń wszystko", potem w oknie potwierdzenia zaznacz "..usuń również pliki przechowywane w dodatkach.." i wciśnij "TAK". Może to chwilę potrwać, jeśli nazbierało się dużo "śmieci".

Spróbuj tego i daj znać, czy pomogło.


(aero) #3

xpingus ,

dodatkowo polecam zobaczyć ile dodatków mamy właczonych w IE.

Od nadmiaru aktywnych toolbarów i innych dodatków do IE, IE po prostu robi się wolne jak żółw


(Andriusza1) #4

niestety :frowning: nie posiadam dodatkowych toolbarów i innego badziewia. Usuwałem już śmieci i inne badziewia. Trochę się znam na komputerach, ale to mnie przerosło. Ale dzięki za uwagi.


(JesperKyd) #5

Zawsze możesz użyć także przywracania systemu i przywrócić system do punktu w którym nie było ww problemów.


(Domel) #6

To co napiszę wyda się dziwne i śmieszne ,ale u mnie zostało to sprawdzone na 100%,różnica taka ,że ja używam Firefoxa. Zajmie ci to 5 sekund więc można spróbować ,jeśli masz włączony pasek boczny to wyłącz go i zobacz czy będzie różnica.


(Andriusza1) #7

Nie bardzo, bo to już zbyt długo trwa.

truedomel czy chodzi ci o ten pasek, z kalendarzem, pogodą, etc? Jak tak to go w ogóle nie używam od samego początku. Ogólnie to wydaj mi się, jak dobrze sobie przypominam, że problem pojawił się po instalacji Maxtona 2. Ale odinstalowanie go również nie pomogło :confused:


(Domel) #8

Tak o niego mi chodziło, ale jak masz wyłączony to mój post nic nie wnosi do Twojego problemu.A tak swoją drogą ,to nie chcesz się przesiąść na firefoxa? Tym bardziej ,że IE coś Ci szwankuje.


(Andriusza1) #9

jestem na Firefoksie, ale chcę używać również IE. W sumie napiszę tak, bo ot chodzi, że spod IE to nawet nie za bardzo da się pisać komentarze. Tak tnie. Każda literka tak wolno się piszę jakbym miał 64mb ramu, a mam 4GB i procesor dwurdzeniowy. No co jest z tym IE? :frowning:


(Krusty) #10

Może wirus,syfek jakiś ? przeskanuj kompa odinstaluj tą wersje 8 jak się da przeczyśc rejestr.


(Andriusza1) #11

Nie kolego, nie posiadam wirusków i innych syfków :). Już sprawdzałem, kompa używam z głową. Również jest przeczyszczony, dlatego nie rozumiem tego właśnie, co go boli?

P.S. Nie idzie odistalować IE 8, ani IE 7. W XP jakoś tam szło. Qrcze chyba mi ten Maxton coś namieszał, a teraz do ładu nie mogę dojść ehh


(Domel) #12

Może spróbuj tego co gość napisał w ostatnim poście,http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=22&t=209442

chociaż wątpie ale trzeba próbować.No i przede wszystkim wywal wszystkie doinstalowane toolbary i paski.


(Andriusza1) #13

No i to było to Trzeba było zresetować wraz ze swoimi ustawieniami osobistymi Wielkie dzięki, tylko teraz mam inny problem! Wiem na 100% że ie7pro tego nie powodował, bo mam go od zawsze i strony wczytywały się szybko. Teraz po resecie, ie7pro niby mogę zainstalować, ale się nie integruje z IE. Myślałem, że to doty. IE 8, więc wywaliłem je i wróciłem do IE 7. Niestety, jestem rozczarowany, ponieważ teraz ie7pro nie chce się zintegrować z IE :frowning: No i co mam teraz zrobić???

-- Dodane 17.01.2009 (So) 12:47 --

Dobra temat zamykam, już zrobiłe. Trzeba było włączyć ie7pro w narzędziach -> opcje internetowe -> programy i zarządzaj dodatkami :slight_smile:

Dziekuję wszystkim za pomoc.