IE7 i wpisywanie www w pasku adresu


(Jarekkociolek) #1

Witam,mam problem odnosnie koniecznosci wpisywania w polu adresu w IE7 www prze adresem.Czy ktos wie moze jak to zmienic aby wystarczylo wpisywac sam adres??Prosze o szybka odp. :slight_smile:


(Nowy10) #2

ja wpisuję bez www i działa, przynajmniej onet, wp, interia itp


(Agatonster) #3

jarczoslaw

Je┼╝eli nie znasz, lub nie chcesz wpisywa─ç wymaganego przez przegl─ůdark─Ö adresu - zawsze mo┼╝esz wpisa─ç w wyszukiwark─Ö obok slowo kluczowe - a ta wy┼Ťwietli Ci linki do strony. :slight_smile:

Pozdrawiam


(Jarekkociolek) #4

Chodzi o to ┼╝e mnie to z lekka denerwuje bo mam te┼╝ firefoxa i w nim nie trzeba tego robi─ç a tutaj po wpisaniu bez pocz─ůtku www pokazuje albo jakie┼Ť zupe┼énie inne strony albo wyszukuje przez wp.pl i czy nie mo┼╝na tego usun─ů─ç? :cry: z g├│ry dzi─Öki za odpowiedzi:)


(mrbungle) #5

to sa INDYWIDUALNE USTAWIENIA SERWEROW ....

prosty test:

  1. wpiszcie http://www.home.pl

  2. samo home.pl

czesc serwerow ma ustawione ze w przypadku braku www w URLu to SERVER = www****.SERVER,

gdzie SERWER to nazwa serwera

dowod?

http://www.atw.com.pl ale http://atw.com.pl ju┼╝ nie rusza...


(Jarekkociolek) #6

mrbungle-to czemu np.w Firefox'ie jest inaczej? IE ma inne ustawienia np. proxy itd. dotycz─ůce serwer├│w inne czyli ekhm...starsze??


(mrbungle) #7

ja powiem szczerze nie zauwazylem zeby IE i FX zachowywaly sie inaczej dla tych samych serwisów.... chyba ze nie rozumiem problemu :|. Jak dla mnie sprawa jest jasna, bo sam w tym troszku siedziałem... więc to co napisałem to chyba jasne?

To serwer decyduje co ma z przes┼éanymi danymi zrobic i JAK ZINTERPRETOWA─ć...

a tego to ju┼╝ kompletnie nie rozumiem :|. Mo┼╝e rozwiniesz?


(Jarekkociolek) #8

Chodzi mi o to ┼╝e Firefox korzysta z i nnych ustawie┼ä odno┼Ťnie serwer├│w stron np .ilo┼Ť─ç wysy┼éanych rz─ůda┼ä itp. a z czego ty korzystasz ? bo ja mam i liska i IE.W IE trzeba wpisywa─ç www ale tak jak napisa┼ée┼Ť zale┼╝nie od witryny.Natomiast firefox to inna bajka bo tam wpisujesz sam adres i ju┼╝.Aha a w IE jeszcze jak nie wpisze si─Ö www to najpierw pokazuje sie w pasku te┼╝ szukajwppl wi─Öc mo┼╝e jednak rzeczywiscie co┼Ť w ustawieniach??Bo to jakby najpierw szuk aczy stronu nie ma w katalogu wp.pl :confused:


(mrbungle) #9

FX korzysta z googla zamiast tak jak u Ciebie wp.pl ... ale to w IE to pewno mozna jakos zmienic... w sumie to ja korzystam notorycznie z FX, Opery.... IE to na windzie 2000 tylko 6.0 i korzystam JK MUSZ─ś :frowning:

jest programik do konfigurowania IE7: IEpro - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1989&t=67

moze tam znajdziesz rozwiazanie?


(Jarekkociolek) #10

Ok dzięki za pomoc odpowiem czy programik działa :slight_smile: Opere też miałem:D

Z┼é─ůczono Posta : 15.03.2007 (Czw) 23:54

No i lipa ,trudno jako┼Ť sie musze przyzwyczai─ç i z firefox'a te┼╝ korzysta─ç(i tak bym korzysta┼é:D).Ale tak czy inaczej dzi─Öki za pomoc:)