IE7 + obsługa języka Java

Witam! !!

Mam mały problem z IE7.

Korzystam z usług banku ING i programu do obsługi internetowej konta ING BankOnLine. Po zainstalowaniu IE7 przestała mi działać transakcyjna część systemu. Pojawia się komunikat:

“Do korzystania z części transakcyjnej serwisu ING BankOnLine konieczne jest zainstalowanie wirtualnej maszyny java (firmy Microsoft lub SUN) oraz ustawienie parametrów przeglądarki umożliwiające obsługę języka Java. Intrukcję odpowiednich ustawień przeglądarki oraz instalacji Javy można uzyskać przez wybranie poniżsego linku.”

(Ta wspomniana instrukcja ustawień przeglądarki odnosi sie do IE6).

Oczywiście mam zainstalowaną Javę SUN (Java 2 Runtime Enviroment (JRE) 1.5.0_07) i np na FF wszystko działa. Czy ktoś z was ma może pomysł jak skonfigurować IE7? (Metodą prób i błędów nie udało mi się nic osiągnąć , a informatycy z ING Bank (HelpLine) jedyną radę jaką mieli to wrócić do IE6 lub korzystać z Firefoksa.

PS Próbowałem czy działa na Javie Microsoft ale też kicha.

Pozdrawiam

Wejdź za pomocą IE7 na stronę http://java.com/en/download/installed.jsp i kliknij na Verify installation , a potem podziel się z nami wynikiem.

Powinieneś mieć mniej więcej coś takiego:

Mam właśnie coś takiego. I to nawet nie mniej więcej ale dokładnie TO! :slight_smile:

Kombinowałem już na kilka sposobów z konfiguracją IE7 ale dalej nie działa. Chyba po prostu nowy IE7 jeszcze gryzie się z oprogramowaniem używanym w ING do transakcji przez internet.

A na końcu pewnie się okaże, że wystarczyło zaznaczyć czy odznaczyć jakąś opcję w IE7 (pewnie zupełnie niezwiązaną z Javą) i wszystko byłoby OK.

Pzdr.

Złączono Posta : 30.06.2006 (Pią) 0:00

W IE7 Beta 3 strona ING działa.