Otóż,jak w tytule zamiast ikon firefoxa wyświetlają się IE.Dostęp do IE mam w ogóle wyłączony,natomiast firefox jest domyślną przeglądarką.Pomimo takiego stanu rzeczy-po kliknięciu otwiera się firefox,choć jak pisałem wyświetlana jest ikona IE.Może ktoś z Was wie co to za cyrk? Z góry dzięki za radę. :o
Ja mam też sam problem. Ustalenie domyślnej przeglądarki jako FF nic nie daje. Niekiedy to dzieje się połowicznie: raz FF raz IE (nawet ikonka ma wygląd IE6) a nawet jej brak. Dałem z tym sobie spokój i ewentualnie ręcznie ustawiam ikonkę FF: Wchodzę we właściwości ikonki->Następnie w folder Firefoxa w Program files i tam jest ikonka FF->Klikasz na nią i zmieniasz skrót IE na skrót FF.
Wydaje mi się, że jest to usilna domyślna ingerencja IE. 
A, mnie się wydaje, że Microsoft szczególnie uparł się na ciebie bo na mnie to już niestety nie. 
Ja to mam po ostatnich aktualizacjach-niestety
Jak widać nie tylko na mnie.
Jak zwracasz się do kogoś do z Wielkiej litery.
Problem występuje już od kilku formatów systemu, więc nie jest moje widzi mi się. Wydaje mi się, że jest to związane z aktualizacją do IE8. Może nie uaktualniłeś IE do 8?
Przed chwilą instalowałem Divx Web Player i mimo, że FF jest domyślną przeglądarką wszystkie skróty miały widok IE8 ( a było ich kilkanaście).
Więc nie mów mi, że to zwykłe moje wyobrażenie.