Ikony w trayu xp


(KORAR) #1

mam taki problem uruchamiają mi się programy z autostartu ale brak w trayu ich ikonek chociaż program jest napewno uruchominy.Czy jest na to jakaś rada?


(Themefhisto) #2

Może program nie ma takiej opcji, lub jej nie włączyłeś. A o jaki program dokładniej chodzi?


(Sumowski) #3

Star>Uruchom

wpisz "msconfig" (oczywiscie bez ")

potem przejdz do zakladki Uruchamianie i odznacz to czego nie potrzebujesz :wink:


(Adarek) #4

Właściwości paska zadan i menu start>>> usuń zaznaczenie z >> Ukryj ikony nie aktywne.


(Damian) #5

Nie wszystkie uruchomione aplikacje posiadają swoje ikonki w trayu


(KORAR) #6

dzięki za rady ale chyba sie niezrozumieliśmy.problem polega na tym że po uruchomieniu systemu programy umieszczone w autostarcie się uruchamiają tylko brak ich ikonek w trayu a do tej pory były.Prubowalem odpowiednie aplikacje przeinstalować ale problem pozostał.


(Mixxers) #7

Być może masz wyłączoną opcję pokazywania ikonek w danym programie. Tak np. jest w sygate firewall, gdzie samemu można ustawić czy się chce, aby ikonka firewalla była widoczna czy nie (hide tray icon).

Poszukaj w opcjach tych programów, które powinny być w tray'u.

PS Może podasz nazwy tych programów?


(Adarek) #8

Wsuń płytę z XP do napędu :

Start >>> Uruchom >>> wpisz sfc /scannow >>> Enter.

Cifnij system do monentu przed tym wystapieniem tego.

Może wykryjesz jaki program to powoduje.

Jeszce jedna mozliwość. Kompozycje pulpitu daj na standartowe jak coś w nich zmieniałeś.

Przeskanuj kompa na szkodniki:

http://skaner.mks.com.pl/

http://security.symantec.com/sscv6/defa ... &venid=sym

http://www.pandasoftware.com/activescan ... IdPais=152

http://www.pestscan.com/

http://www.spywareinfo.com/xscan.php

http://www.webroot.com/services/spyaudit_03.htm

http://pl.trendmicro-europe.com/consume ... ll_pre.php


(D Ark) #9

Mi pomogło usunięcie większosci ikon z pulpitu.


(Hobbit) #10

apropo tray'u jak zrobić zeby jakis program uruchamiał sie w tray'u pod XP prubowałem w rejestrze pisać po sciezce -tray /tray ale nic niedziała ... pomocy :cry:


(inż. Piniol) #11

było już o tym na forum, podawałem linki, skorzystaj z opcji "Szukaj"


(Maniooo666) #12

Witam,

eeee, no miej litość. Raz, to pierwszy post hobbita , dwa, ten Twój post jest nieźle schowany, trzy, te łatwe do znalezienia też odsyłają do niego, więc koło się zamyka. :wink: Hobbit , zerknij TUTAJ, a TU masz ewentualnie kilka porad ułatwiających korzystanie z tego programiku. A na przyszłość pamiętaj, że gdybyś użył funkcji Szukaj na forum, to odpowiedź uzyskał byś dużo szybciej. :wink: