Ile gigabajtów RAM-u trzeba aby dobrze pracowało się na win7

No to twój kupel miał skopany sprzęt bo u mnie nawet Vista RTM chodziła tak samo dobrze jak XP tylko w grach się muliła a od SP1 Vista chodzi nawet w grach szybko.

Tak jak mówiłem rozróżnia się chodzenie systemu na dwa sposoby. 1. jak zachowuje się podczas normalnej pracy i 2. jak zachowuje się w grach (ile wyciąga fps).

Możesz śmiało instalować Win 7,zarówno 32 jak i 64bit będą działać świetnie :slight_smile:

Walnąłeś jak łysy grzywką o parapet.

Oczywiście że 2 GB spokojnie wystarcza. Nawet do grania w nowe gry jak system jest dobrze skonfigurowany. Seven bardzo dobrze zarząda pamięcią.

3x DDR3 w trybie Dual-Channel? Nieźle. Pomyliło Ci się z Triple Channel

2GB spokojnie wystarcza? Teraz to Ty walnąłeś jak łysy grzywką o parapet.

Jestem szczęśliwym posiadaczem kości 2x 1GB DDR2, przy słabych parametrach w grze Starcraft II brakuje mi RAMu, tak samo przy dosyć starym GTA San Andreas przy detalach średnich…

Ok, ale w gry nie gram tylko zależy mi żeby się dobrze na nim pracowało :slight_smile: Wiadomo że w przyszłości będę rozbudowywał kompa to dołoże ramu ale jak narazie to potrzebuje wiedzieć czy 2 gb spokojnie wystarczą do zwykłej pracy :slight_smile:

Do zwykłej pracy w zupełności wystarczy :wink:

A masz powyłączane niepotrzebne programy w tle i usługi? Ja mam i nie mam problemu z grami na Windows 7 z 2 GB RAM. W GTA SA też czasem gram i nic mi sie nie tnie.

Jedyne, co mam w tle włączone, to AVG Free i sterownik do karty dźwiękowej + usługi systemowe, kiedy gram.

Zapomniałem dodać, że mam 64 bitowy system, więc mam do dyspozycji 1GB RAMu wolnego. Za niedługo dodam kolejne kości, więc zobaczę, co będzie dalej :slight_smile: