Ile idzie paczka za pobraniem?

Witam mam do was pytanie w ten poniedzialek wyslalem paczke za pobraniem do klienta.Dziś mi pisał ze paczka jeszcze nie doszła a chyba powinna.I do was mam pytanie na kiedy moze dojsc najpozniej wyslalem ją jako priorytet.Pozdrawiam

Najczęsciej 2-3 dni, ale jeśli chodzi o usługi Poczty Polskiej to może się okazać, że nawet około tygodnia.

Ja korzystalem z piorytetu i po 2 dniach mialem paczke :smiley:

no a ja wyslalem paczke w poniedzialek lekko przed 12 paczke i jeszcze wczoraj nie doszła??A na poczcie mowili ze raczej napewno bedzie w wtorek

Wysyłałem ostatnio 2 paczki. Jedną z wszystkimi ubezpieczeniami, priorytetem itp. Zapłacięłm za przesyłkę kilkadziesiat złotych. Doszła po 5 dniach :/.

Drugą paczkę wysłałem już zwykłą, najtańszą jaka była możliwa. Doszła po dwóch dniach.

Oto Poczta Polska.

1 polubienie

-bierze kasę ale za co :roll: za czekanie i opużnianie :stuck_out_tongue:

Przesyłka priorytetowa powinna dojść w obrębie Polski w ciągu jednego dnia roboczego.

wszystko zalezy od miasta , czy jest w nim poczta , od odleglosci …

Max 4 dni.

Troche tych paczek wysyłam. Jeśli była priorytetowa powinna dojść na następny dzień. Jednak bardzo często są opóżnienia.

Aktualnie czekam na paczke wartościową priorytetową wysłaną 5 września :smiley:

PS: Jak by ktoś widział listonosza z sagemem myx6-2 to dajcie znać :lol:

Ja to wiem, Wy to wiecie. Przydałoby się jeszcze pracowników Poczty uświadomić.

A tak z trochę innej beczki:

Jeżeli wysłałem paczkę priorytetem i zapłaciłem za ten priorytet, a paczka doszła po 5 dniach, to czy da się od Poczty odzyskać teraz kasę krórą dopłaciłem za ten priorytet? Przerabiał już ktoś to?

Nie

W regulaminie poczty pisze tylko, że postarają się dostarczyć w na następny dzień. Tego nie można reklamować.

Przecież i tak byłby zapakowany więc skąd mam wiedzieć, co jest w paczce??

Killer , najprawdopodobnie stracił telefon po wysłaniu go pocztą, więc jego prośba tyczy się telefonu już odpakowanego z pudełka, który właśnie używa listonosz :slight_smile:

Dokładnie, przynajmniej paczka była ubezpieczona :smiley:

mam jeszcze jedno pytanie paczka dodarła do klienta na 3 dzien ale teraz mam drugie pytanie tzn. wyslalem ja za pobraniem i czekam teraz az przyjdzie do mnie kasa za telefon i chcialbym sie was spytac ile max ale to max musze czekac na tą kase??

typ wyslal w piatek o 11 z gliwic okolo 170 km odemnie paczke za pobraniem ubezpieczoną priorytet , zobaczymy ile bedzie szła :stuck_out_tongue:

Rok :smiley: ale powinna dojść po max 5 dniach roboczych

i tu bardzo istotne jest slowko powinno bo jezeli chodzi o poczte to wiele rzeczy powinno trwac tyle i tyle a ile bedzie trwalo naprawde to nawet najstarsi gorale nie wiedza :mrgreen:

1. Kurier pezywiół mi paczke z oriflame za pobraniem i zapłaciłam mu od razu.Jednakże pieniądze jeszcze nie doszły i niewiem czy to mormalne że wyskakuje mi jeszcze zadłóżenie.I może ktoś wie kiedy powinny dojść pieniądze?