Że co? Masz na myśli to, że powinien kupić nową baterię? Nowe baterie dedykowane dla konkretnego laptopa są bardzo drogie, czasami kilka stówek kosztują i jest to dla niego nieopłacalne. Bez sensu jest też pakowanie baterii no name.
Wartość tego laptopa to ok. 200zł - poza dyskiem nie ma w tym laptopie nic ciekawego - procesor to zabytek, pamięć stara i jest jej mało, brak sprawnej baterii i problem z klawiszem - na allegro możesz sprzedać jako uszkodzony.
Jak na moje brak klawisza to już pewna (dla jednych większa, dla innych mniejsza) dysfunkcja i uszczerbek w estetyce, ale każdy inaczej będzie do tego podchodził. 300zł raczej nie dostaniesz, ale jak dobrze trafisz, to może ktoś Ci da tyle. Sprawdź na allegro jakie laptopy chodzą w takiej cenie. To powinien być wyznacznik.
dysfunkcja dyskwalifikuje laptopa dla wszystkich zu a tylko od niego jest w stanie uzyskać większą kwotę, każdy mądrzejszy porówna sobie ceny innych modeli, albo będzie szukał po kosztach by sprzedać na części
Co do części to za samą matrycę dostanie z 100zł, dysk jakieś 50, płyta główna z procesorem / ram jakieś 120zł, zostaje obudowa 200zł sprzedając po elemencie
Nie każdego stać na nowego laptopa, a stare są reanimowane przez serwisy / ich użytkowników nie koniecznie z nowych części
Wycenianie takiego sprzętu jest najtrudniejsze. Można go wycenić na 200zł, ale także na 500zł. Ja sprzedałem ok. rok temu laptopa HP z parametrami niemal identycznymi jak laptop powyżej za 350zł - laptop ten nie nadawał się do użytku, bo jego matryca została wyrwana z zawiasów i tylko częściowo się trzymała, a odtwarzany przez nią obraz był niepoprawny, ale jednak kupiec się znalazł. Widocznie ktoś chciał na części. Kolega levisek82 jeśli sprzeda na części, to dostanie nieco więcej kasy, ale musi mieć szczęście i trafić na kogoś, kto będzie potrzebował akurat takich a nie innych części, w innym wypadku sprzeda za mniejsze pieniądze, ale szybciej dla kogoś, kto będzie chciał jeszcze ten sprzęt w całości wykorzystać.