Witam. Kolega ma kolegę w firmie, który potrzebował stworzyć stronę firmy. Zająłem się tym i dostałem 100 zł. za to, bo tak ogólnie było przyjęte (nie wiem czy to dużo czy mało??).
Teraz mam pytanie, bo okazało się, że stronę trzeba rozbudować i administrować np. napisać skrypt zamówień na e mail i takie podobne rzeczy. Był też banner do zrobienia. I moje pytanie się nasuwa - ile za taką administrację miesięczną się bierze? 50 zł. ? Za mało/dużo jejku nie wiem… ktoś się orientuje? Z góry dziękuje
chłopie za zrobienie strony firmy które sie tym zajmują biorą zależności od bajerów stronki 500- nawet do 1tys za samo zrobienie wiem bo miałem taką ulotkę w mojej miejscowości nie powiem jaką a za samą stronę nazwa.pl rocznie sie chyba płaci 100zł + dodatki
i to chyba najbardziej sensowna odpowiedź jak na razie, nie da się jasno określić ‘ile’ jeśli wpierw ktoś nie powie ‘co’. strona statyczna, dynamiczna, html, php, mysql, js, ajax? grafika?
Złączono Posta: 09.08.2007 (Czw) 23:36
ktoś kiedyś udzielił innej, dobrej odpowiedzi na to pytanie, trochę podobnej do tej co podał :: MARIO :: , Twoja praca jest warta tyle, ile jesteś w stanie wycisnąć z pracodawcy. Negocjacja jest podstawą sukcesu.
No to LOL. Wiecie ta strona jest dość prosta, a i sam banner dziecinnie wygląda… miałem flash’a tylko przez 3 tyg. =] a przy samej stronie jakoś dużo się nie namęczyłem. Wystarczyło kopiuj/wklej z tekstem potem tylko poprawić gramatykę… może stronę w jpg’u pokażę. --> TUTAJ. Jeśli lamersko wygląda to się nie śmiejcie =]
Wyceńcie ją jak możecie… za ile ?
No taki średni tzn. mały, bo dopiero zaczynają i kasą za bardzo raczej nie pryskają…
Nie no, zostałem poproszony o to żeby się tym jakoś zająć, ale jak mówicie że nie bardzo to k. Ale dzięki za info ogólnie. Temat chyba można zamknąć. Dziękuje wszystkim w dyskusji i pozdrawiam, oraz życzę miłego dnia.
Ja płaciłem jakieś 3 miesiące tego 5.500 zł za grafikę + cms autorski na stronę firmową - oczywiście z prawami własności. Więc nie jest to takie tanie…
możesz być zadowolony że ktoś ci dał 100 zł za taką stronę
swoją drogą jak ja widze na tak wykonanej stronej stronie napis profesjonalizm to aż mnie skręca ze śmiechu … strona jest wizytówką firmy i jeśli firma ma kiepską stronę to raczej nie będę korzystał z jej usług
no ale może to tylko ja tak podchodze do tego
jak nie potrafisz sam zrobić ładnej oprawy graficznej to skorzystaj z jakiegoś darmowego szablonu lub tez poprostu się za to nie bierz !
Złączono Posta: 10.08.2007 (Pią) 19:41
za tą co masz w podpisie ?
czy coś innego ? :>
bo to co masz w podpisie to nic innego jak joomla :> nawet mogę wskazać na podstawie której templatki opiera się jej desing
Dziwne rozumowanie. A jakby nie wiem Linux miał jakąś lipną stronę to co nie ściągniesz fedory, debiana czy innego distro tylko dla tego, że strona jest do kitu? Dziwne myślenie… Strona chociaż nie wiem jak cudna nie oddaje chyba jak sprawuje się firma X.
A jakby Microsoft miał najbardziej profesjonalną stronę, a linuks jakiś szablon za 2 złote to co, będziesz kupował tylko M$'a, bo strona dobrze ich prezentuje/postawia w dobrym świetle? LooooL
I nie chodzi mi o to że krytykujesz moją stronę, bo to dobrze, tym lepiej dla mnie, bo może się czegoś nauczę. I nie mam niczego za złe… ale z takim podejściem?