Usunąć pierwsze break;, bo ono oznacza zakończenie wszystkich instrukcji w danej etykiecie case, czyli po nim spodziewane jest następne case, default albo koniec switch’a.
Tu jest mój source zresztą niedopracowanej pseudo-gry (to taki mój trening). Gdy chcę skompilować, pokazuje błąd:
1>d:\gry\staragadkaracing\gra.cpp(183) : fatal error C1075: end of file found before the left brace '{' at 'd:\gry\staragadkaracing\gra.cpp(25)' was matched
Może nie widać na listingu /\ linijki nr. 183 ale ta linijka nie zawiera żadnego textu. Myślałem że źle są klamry powstawiane, ale liczyłem i jest ok. Może źle liczyłem ;pp. I jeszcze pokazuje mi ostrzeżenie:
1>d:\gry\staragadkaracing\gra.cpp(175) : warning C4244: '=' : conversion from 'double' to 'float', possible loss of data
Brakuje Ci dwóch klamer na końcu pliku (tak formatujesz kod, że głowa boli ^.^). Linia 26: nie trzeba umieszczać lokalnego bloku po case…
2)
fP = fP-0.3; [/code]
zamień na:
[code=php]fP = fP-0.3F;
Dzięki temu stała dosłowna 0.3 nie jest typu double, ale od razu float.
Poza tym nie używaj przestarzałej biblioteki i plików bibliotek z rozszerzeniem .h, ponieważ one są wzięte z C. C++ definiuje nowe ich wersje w plikach nagłówkowych bez tego rozszerzenia (na początku trzeba umieścić jeszcze dodatkowo literkę ‘c’):
using namespace std;
int text(int nDocisk, int nMoment, int Max, int nZawiecha, int nWybor, int nWyborauta, int nKm, int nPoj, int nP, int nWaga, int nKasa=5000, int nCar=0); {{
std::string strPlayer;