W opcji 3D>Revolve>Map Art chcę nałożyć na obiekt (jajko) dwa różne symbole (paski).Kiedy jednak nakładam drugi,pierwszy mi znika.Co zrobić aby zachować oba?
Wesołych i zdrowych Swiąt dla wszystkich użytkowników forum.
W opcji 3D>Revolve>Map Art chcę nałożyć na obiekt (jajko) dwa różne symbole (paski).Kiedy jednak nakładam drugi,pierwszy mi znika.Co zrobić aby zachować oba?
Wesołych i zdrowych Swiąt dla wszystkich użytkowników forum.
Expand?
Nie wychodzi.
Pojedynczo nakładaj
Phenom popatrz.Wchodzę w Revolve i nakładam symbol na obiekt.Zatwierdzam i wychodzę.Wchodzę w Object>Expand Appearance.Po dodaniu Appearance nie mogę wejsć do Revolve poprzez panel Appearance (fx) więc wchodzę znów poprzez Effects i wtedy zaczyna się masakra.Po pierwsze nie mogę uzyskać podglądu obiektu bo rendering mrozi mi kompa (za dużo surfaces),po drugie pokazuje mi ponad półtora tysiąca surfaces do wyboru kiedy przy pierwszym nakładaniu miałem tylko dwie.
– Dodane 04.05.2011 (Śr) 14:13 –
Okay mam taki tutorial
http://help.adobe.com/en_US/Illustrator … 642ca.html
Wygląda na to,że do jednej powierzchni można dodać tylko jeden uprzednio przygotowany i zapisany symbol.
Masz częściowo rację, ale obiekt z revolve można powielić i przeedytować, zrobić expand i domaskować, robiłem to kiedyś, teraz takie rzeczy robię w 3d, bo szybciej i lepszy efekt