Ilosc pobran programow w danej kategori


(Darom82) #1

Zrobiony mam taki system komentarzy z licznikiem pobieran danego pliku i wszystkich razem pobran z danej kategori.

Czy ktos moze wie jak przerobic ponizszy kod tak, by tutaj: http://www.history.is.net.pl/?download zamiast tych cyferek 2, 0, 0 wyswietlalo mi ile mam programow w danej kategori ? np. W kategori Programy mam teraz dwa programy, a w kategori Muzyka mam jeden program.

Jak to zrobic tak, zeby bylo dobrze.

Oczywiscie wszystko ma zostac tak jak jest, tylko jak zrobic dodatkowo wyswietlanie ilosci programow w danej kategori ?


(Damgora) #2

nie widzę pełnego kodu (piszę z komórki), ale chyba długości tablic zagnieżdżonych w $appdesc odpowiadają liczbie programów w kategorii.

Tak na marginesie to zdecydowanie lepiej byłoby te dane trzymać w bazie.

edit: to ze nie widzę całego kodu wynika tylko i wyłącznie z niedoskonałości mojej mobilnej przeglądarki. Nie wiem czy dlatego usunąłeś źródła w swoim poście. Ja chciałem tylko zastrzec, ze mogłem coś przeoczyć.

a bardziej na temat - czy count($appdesc[$i]) nie jest liczbą, której szukasz? ($i to numer kategorii)