Import kontaktów gg do różnych komunikatorów

witam wszystkich, otóż mam problem z importem kontaktów z serwera gg pod ubuntu w programie pidgin jak i xtleen, komunikat “Nie można czytać z gniazda”, próbując rozwiązać mój problem pod windowsem zrobiłem sobie nowy profil w tlenie wpisałem moje gg i nadal nie mogłem pobrać listy kontaktów, a żeby było śmiesznie pobrałem gg instaluje wpisuje nr, hasło i wszystko działa.

czyżby producent gg zmuszał nas do korzystania tylko i wyłącznie z jego produktu??

nadmienię również że mam zainstalowanego tlena i wpisane do niego gg i wszystko mi działa, chodzi mi o to by można było pobrać list pod ubuntu.

Mozesz zrobic taka “sztuczke” bo wynika ze windowsa masz i gg i takm dziala czyli liste kontaktów masz wiec Exportuj liste do pliki - w ten sposób bedziesz miec liste kontaktów w pliku txt.

póżniej włączsz swój wybrany komunikator i importujesz kontakty z pliku - wybierasz owy plik txt i gotowe… nie wiem jak to jest z Twoim programem pod Linuxa ale mysle ze jest tam taka opcja importu z pliku i powinno śmigać…

pozdrawiam

Jest dokładnie tak jak piszesz. Poczytaj regulamin GG. Należy używać jedynego słusznego komunikatora.