chciałbym się przenieść na klienta poczty usługi windows live, jednak ze względu na limity internetowe chciałem przeimportować całą pobraną już pocztę z Thunderbirda i tu się narodził mój problem.
W kliencie Windows Live jest tylko import z Outlooka Express 6, Poczty Systemu windows i poczty windows live a nie ma Thunderbirda.
Czy jest jakiś sposób na zaimportowanie poczty albo przekopiowanie plików inbox, MSF tak żebym nie musiał jej od nowa pobierać ?
Przyznam, że nie uśmiecha mi się pobieranie od nowa 6GB maili (ok. 20tysięcy listów)
Ustaw w WLM tymczasowe konto wg instrukcji w paczce z programikiem i w ciągu kilku chwil będziesz miała zaimportowane wszystkie maile z Thunderbirda.
Mała uwaga. Tej nowej wersji nie używałem więc nie wiem, ale stara nie bardzo umiała importować z podziałem na foldery. Więc trzeba było robić to etapami. Np. eksportować zawartość thunderbirdowego pliku Outbox (folder wysłane), która lądowała w folderze Odebrane programu importującego. Trzeba to potem przenieść do skrzynki/folderu Elementy wysłane. Czynności powtórzyć dla każdego “obrabianego” pliku mbx thunderbirda