Pomocy przed chwilą dałem aktualizacje na laptopie i żeby się zamknął a teraz mam ten błąd co w temacie nie mogę dać chkdsk ani sfc /scanow ani odinstalować ostatnich aktualizacji
Z tego co widzę to wogóle nie widzi my dysku (odpaliłem instalke windows przez pendrive) nie wiem o co chodzi
No skopałeś i tyle, nie przerywa się na chama aktualizacji. Podepnij do innego komputera, format (lub low level format) i powinno pójść.
ale jej nie przerwałem wlasciwie to mi pokazalo ekran zeby podlaczyc ladowarke mmimo ze na 100 byla bateria
instalacja na nowo systemu zadziała? w sumie niemam waznych plikow
ogólnie bo wczoraj siedziałem nad tym z 4h i bo mam pendrive z instalka i weszłem tam gdzie sie partycje wyswietlaja i nic nie bylo to dalem stery do dysku i sie pojawilo tylko ze po ponownym uruchomieniu te stery jakby znikaja i dysku znow nie widac
w BIOS tylko pisze tam gdzie kolejnosc bootowania WIndows Boot Manager
wiec tak jakby on nie widzi dysku sam z siebie
No, to wymontuj ten dysk z laptopa, potem akumulator (jeśli jest wyjmowalny?) i kliknij parę razy włącznik laptopa. Następnie uważnie(!) zamontuj dysk twardy z powrotem i próba.
Mógłbym podać ci sporo rozwiązań twojego problemu ale skoro masz dostęp do sieci to w Google wpisz:
there are no fixed disks to show
One tam są ale nie ma jednego, uniwersalnego. Czytaj.