Includowanie paneli extreme-fusion


(Kio114) #1

Witam. Chciałbym na swojej stronie umieścić dodatkowe 3 panele tuż pod logiem a mianowicie: ostatnie artykuły, wątki na forum i ostatnio widziani użytkownicy. Nie jestem specem od języka php a więc zwracam się z prośbą do was, co trzeba zrobić, aby takie panele wstawić tuż pod logo, słyszałem coś o includowaniu paneli ale nie za bardzo to potrafię :(. Przykładem jest np. strona http://www.emikser.pl/ tylko że tam są tylko 2 panele i 3 panel to jakieś obrazki ;p. Mam też pytanko jak zrobić taki panel logowania, co także znajduję się na tej stronie?

Oto kod theme.php

<?php

if (!defined("IN_FUSION")) { header("Location: ../../index.php"); exit; }

require_once INCLUDES."theme_functions_include.php";


// theme settings

$body_text = "#fff";

$body_bg = "#141414";

$theme_width = "920";

$theme_width_l = "170";

$theme_width_r = "170";

echo "";


function render_header($header_content) {

global $theme_width;



echo "


logo.png

";

echo "

";

echo "\n";

echo "

\n";

}

function render_news($subject, $news, $info) {

echo "\n";

}

function render_article($subject, $article, $info) {

echo "\n";

}

function render_premier($subject, $article, $info) {

global $locale;

echo "

\n";

}

function opentable($title) {

echo "\n";

}

function openside($title) {

echo "\n";

tablebreak();

}

function opensidex($title,$state="on") {

$boxname = str_replace(" ", "", $title);

echo "\n";

tablebreak();

}

function tablebreak() {

echo "\n";

}

?[/code]





Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam :)



(Kostek1976) #2

Czemu dałeś kod theme'u, bo nie za bardzo rozumiem tok twojego myślenia? Panel chyba includuje się poprze @include ścieżka;. Jednak robi się to w pliku docelowym z tego co mi wiadomo. Aczkolwiek mogę się mylić...


(Mathew) #3

Ja mam takie rozwiązanie:

echo"

| "; include(INFUSIONS."forum_threads_list_panel/forum_threads_list_panel.php"); echo " | "; include(INFUSIONS."latest_articles_panel/latest_articles_panel.php"); echo " | "; include(INFUSIONS."online_users_panel/online_users_panel.php"); echo " |

";[/code]

Wrzucasz to do nowego panelu i ustawiasz na środek/góra. Możliwe, że tematy z forum zamiast pod forum_threads_list_panel/forum_threads_list_panel.php będą pod forum_threads_panel/forum_threads_panel.php, nie pamiętam jaki to był infusion.


(Kio114) #4

Mathew to co napisałeś napewno mi się przyda, ale nie do końca mi o to chodziło. Chodziło mi o coś takiego jak na stronie, którą podałem, a mianowicie http://www.emikser.pl, że panele znajdują się pod logiem na całej szerokości. Jak zrobię tak jak mówiłeś to oczywiście panele się pojawią ale tylko nad newsami :(, a chciałbym aby te panele były także nad bocznymi panelami.


(Mathew) #5

a jak byś spróbował to upchnąć w pliku theme.php

przykładowo plik theme.php stylu Similitude06

//Header

	echo "

| \n"; echo "

| \n".showbanners()." |

\n"; echo " |

\n"; echo "

| ".showsublinks(" · ","white")." | ".showsubdate()." |

\n";[/code] na
[code] //Header echo "

| \n"; echo "

| \n".showbanners()." |

\n"; echo " |

\n"; echo "

| ".showsublinks(" · ","white")." | ".showsubdate()." |

\n"; echo"

| "; include(INFUSIONS."forum_threads_list_panel/forum_threads_list_panel.php"); echo " | "; include(INFUSIONS."latest_articles_panel/latest_articles_panel.php"); echo " | "; include(INFUSIONS."online_users_panel/online_users_panel.php"); echo " |

";


(kostek135) #6

Jeśli już coś takiego robić to na pewno nie na TABLE... Do tego służą DIV'y. A napisać to musisz w index.php, nie rozumiem po co w theme, skoro theme odpowiada za wygląd skórki.


(Kio114) #7

A więc, jak wkleiłem całość tego drugiego kodu to strona mi się wcale nie załadowała;/ gdy usunąłem z tego wklejonego kodu tą górna część (jak się nie mylę to odpowiada ona za pokazanie linków w menu poziomym, daty itp.) to strona się włączyła, lecz wygląda tak ;/: zze72zz6qmnh9cn7nq7a_thumb.jpg


(kostek135) #8

(Kio114) #9

a w to pole gdzie napisałeś "zawartość" to mam wpisać cały kod panelu jaki chce tam dodać czy w tym miejscu mam zaincludowac ten panel czy jak? Bo nie za bardzo to rozumiem :frowning:


(Mathew) #10

robiąc swoją stronkę znalazłem rozwiązanie, otwórz nowy panel i wstaw tam sam kod:

echo"

| "; include(INFUSIONS."forum_threads_list_panel/forum_threads_list_panel.php"); echo " | "; include(INFUSIONS."latest_articles_panel/latest_articles_panel.php"); echo " | "; include(INFUSIONS."online_users_panel/online_users_panel.php"); echo " |

";[/code] bez
[code]openside("name"); echo "content"; closeside();

i ustaw wyświetlanie na górę, powinno działać u mnie wszystko pięknie :wink:


(Kio114) #11

Mathew działa to co napisałeś ale jak mówiłem wcześniej nie chce tych paneli tylko nad newsami!! Chciałbym aby te panele były na całej rozciągłości strony.