[index.php] Błedy _mysql.php , _settings.php


(Poochatek007) #1

Witam.Dzisiaj wykupilem strone xaa.pl i kupiłem cms szablon. Po zaistalowaniu szablonu weszłem na strone i mam Taki błąd

Proszę O Pomoc :}

Link do Strony: http://intermoviestar.xaa.pl/


(bolivar) #2

Nie masz plików są w złym katalogu/zmieniłeś nazwę):

_mysql.php

_settings.php


(Grzesie K) #3

Często przy instalacji jakiegoś CMS wymagane jest usunięcie _ sprzed nazwy plików.


#4

kadecikii , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038


(Poochatek007) #5

Areh - Zapoznałem sie pierwszą stroną ale drugiem do końca nie doczytałem :}

Grzesiek1k - Usunięcie tego znaku _ nic nie dało

boliver - Faktycznie nie mam takich plików jak _mysql.php i _settings.php. poszperałem troche w "cPanel X" i tu jest pare Tutoriali ale wszystkie po angielsku a u mnie z angielskim Bardzo cieńko :wink:

I teraz nie wiem co zrobić ? widzę Bardzo dużo opcji ale najbardziej mnie zaciekawiło to:

  • Kreator Baz MySQL

-phpmyAdmin

-Baza Danych MySQL

-Menedzer zdalnego Połączenia

Czy coś tutaj trzeba zrobić żeby były te dwa pliki?

W phpmyadmin Duzo Opcji tu może ss sie przyda bo nie umiem tak za bardzo tego wytłumaczyć :}

http://imageshack.us/photo/my-images/10 ... uuayn.png/


(bolivar) #6

Co to za cms? Sprawdził bym na stronie twórców. Ogólnie w tych plikach najpewniej masz ustawienia do bazy danych (_mysql.php) i aplikacji (_settings.php)


(Poochatek007) #7

Byłem głupi bo zapomniałem zaistalowac webspella -.- . tylko teraz nie moge sie połączyc z mysql :confused: próbuje jakoś kombinować

i zmienia sie czasami inaczej bląd :

BŁĄD: Nie można połączyć się z serwerem MySQL

BŁĄD: Nie można połączyć się z serwerem.


(Drobok) #8

Skoro nie można się połączyć korzystasz z złych danych, ew nie masz w ogóle utworzonej bazy.


(Poochatek007) #9

wlasnie bazę mam zrobioną tylko nie wiem czemu sie nie chce polączyć a te dane to dokladnie co :wink:


(Drobok) #10

Bo w connect nie masz $ :slight_smile: << złe dane :slight_smile:


(Poochatek007) #11

mnie juz szlak jasny trafia...

drobok jeżeli sie na tym znasz moze wez cos tu Popraw :} bo ja już na to siły nie mam :))


(Drobok) #12

Przecież napisałem ci co masz poprawić :slight_smile:

Bo w php zmienne zaczynają się na $ :slight_smile:

W skrócie, nie tak:

$db = mysql_connect(server_name,user_name,password);

Ale tak:

$db = mysql_connect($server_name,$user_name,$password);

Ew tak:

$db = mysql_connect("mysql.xaa.pl","intermov_secound","asdfgqwert");

(Poochatek007) #13

teraz same ciekawe rzeczy piszą