Inetrnet co jakiś czas traci sygnał


(Mossbox1223) #1

Witam.

Od kilku miesięcy mam nowy internet.(10mb/s radiówka z loonar.pl). Od samego początku jest problem z połączeniem. Internet co jakiś czas (zazwyczaj od kilkunastu minut do kilku godzin) traci sygnał i odzyskuje go po 2-3 minutach(czasami nie rozłącza się ale to wyjątki gdy korzystam tylko z przeglądarki). Najczęściej internet rozłącza się podczas grania w gry online(czasami nawet po 3-4 minutach) co jest bardzo uciążliwe. Internet podłączony jest tak : Antena->Switch->Router->Urządzenia. Problem występuje na każdym urządzeniu w domu nieważne czy jest podłączone przez kabel czy wi-fi. Wgrałem najnowszy sterownik do routera = nie pomogło, zaktualizowałem sterownik karty sieciowej = nic, ponadto kilka dni temu oddałem router dostawcy aby go "naprawił" internet przez kilka godzin podłączony był bezpośrednio ze switch'a jednak i tak przerywał tak samo jak z routerem(próbowałem z innym switchem i niestety też nic). Teraz sam nie wiem co robić. Do głowy przychodzi mi tylko ,że to problem z anteną, zasięgiem albo z czymś od dostawcy.

Router: Netis wf2419

 

Ping z wp.pl

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=21ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=19ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=20ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=17ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=51ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=17ms TTL=243

Request timed out.

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=19ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=17ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=19ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=17ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=19ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=18ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=17ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=75ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=20ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=21ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=257ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=203ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=17ms TTL=243

Reply from 212.77.98.9: bytes=32 time=22ms TTL=243

 

Dziękuje i mam nadzieje ,że ktoś mi pomoże.


(Longhorn2009) #2

Jeśli problem występuje w takich warunkach to zostaje ci tylko męczyć swojego dostawcę internetu. Samemu niewiele zdziałasz.


(Mossbox1223) #3

Ehh… Chyba nie ma innego wyjścia. Dziękuję za szybką odpowiedź