Ponieważ,zacząłęm robić stronę,pomyślałem,że warto byłyoby wspomnieć o plikach cookies. W tym celu wykorzystałem https://jsfiddle.net/zw5r6mcd/ i pojawił się problem.Chodzi o to,że informacja,owszem jest wyswietlana tam,gdzie chce i jest okej,ale problem w tym,że na przeglądarce google chrome i opera pomimo naciśniecia “ok,rozumiem” informacja znika,a po wejsciu na podstrone i spowrotem na strone główną informacja ta znów sie wyświetla.Problem ten nie wystepuje na IE,firefox (na innych przęglądarkach nie sprawdzałem). W czym problem?
Nie patrzyłem na ten skrypt, ale brzmi to jakby zawodziło ustawianie/odczytywanie ciastka, które przechowuje informację o tym, czy komunikat jest już odkliknięty. Zainstaluj sobie dodatki do Chrome i Firefoksa do podglądania ciastek, a potem je porównaj.
Mógłbyś podać jaką wtyczke mam zainstalować,szukałęm,lecz nie potrafie znaleść nic ciekawego.Problem w tym,ze u mnie moze będzie działąć,a komuś innemu już nie
Właśnie przed chwilą próbowałęm z innym skryptem ciasteczek jest to samo…
Dla Firefoksa jest Cookie Monster, dla chrome EditThisCookie.
Jesteś pewnien, że masz włączoną obsługę ciastek w tych przeglądarkach? Jako że skrypt jest gdzie indziej, wydaje mi się że musisz zaakceptować też ciastka z innych witryn.
Problem był gdzie indziej… Jak sie dowiedziałem,google chrome ignoruje ciasteczka z pliku lokalnego,po dodaniu strony na serwer powinno być już dobrze Dziękuje za poświecony czas