Informacja O Quadzie

Witam , wczoraj jak wracałem z WORD-u to zauwazyłem ze jakis facet jedzie Quadem po normalnej drodze publicznej … czy to w polsce jest dozwolone ?? a jesli tak to jaki Quad trzeba mieć i która kategorie prawa jazdy … :>

A co miał jechać po chodniku ? :wink:

Co to za frajda jeździć Quadem po równych ulicach :hahaha: O ile mamy takie w Polsce. :stuck_out_tongue:

Kidyś oglądałem taki program o tym w telewizji. Jest to legalne ale trzeba pare żeczy zrobić. Trzeba zmienić akumulator, itp. I jakąś rejestracje się wtedy dostaje specjalną. Sora ale to było około 2 lata temu i już nie pamiętam.

sporo zależy od quada, musi on posiadać homologacje, a prawo jazdy… B1?

trzeba mieć specjalne opony i homologację … prawko B1 i gitarka można śmigać wszędzie :slight_smile:

quadem bardzo dobrze gania się po lesie lub po polach :smiley: wiem bo jeździłem, jazda po drodze to null przyjemności… quada nie da się zarejestrować więc jazda nim po drogach publicznych w Polsce jest nielegalna… ale kto na to zważa nie raz widzę jak ktoś goni quadem po drodze…

heh to sie zdecydujcie można czy nie …

Z tego co ja sie dowiedziałem ( jakieś 6 miehców temu, wiec juz moze cos sie zmieniło) to da sie, musi tylko spełnic pare wymagań :slight_smile:

Musi mić kierunkowskazy, hamulec hydrauliczny (minimum 1), bagażnik, światła odpowiednie, lusterka i z tego co pamietam to coś z napędem musi mieć, ale teraz juz nie pamietam zabardzo co :wink:

ale tak jak mówie dosyc dawno takie info uzyskałem wiec moze sie cos pozmieniało i dlatego tez w 100% nie gwarantuje