Witam , wczoraj jak wracałem z WORD-u to zauwazyłem ze jakis facet jedzie Quadem po normalnej drodze publicznej … czy to w polsce jest dozwolone ?? a jesli tak to jaki Quad trzeba mieć i która kategorie prawa jazdy … :>
A co miał jechać po chodniku ?
Co to za frajda jeździć Quadem po równych ulicach :hahaha: O ile mamy takie w Polsce.
Kidyś oglądałem taki program o tym w telewizji. Jest to legalne ale trzeba pare żeczy zrobić. Trzeba zmienić akumulator, itp. I jakąś rejestracje się wtedy dostaje specjalną. Sora ale to było około 2 lata temu i już nie pamiętam.
sporo zależy od quada, musi on posiadać homologacje, a prawo jazdy… B1?
trzeba mieć specjalne opony i homologację … prawko B1 i gitarka można śmigać wszędzie
quadem bardzo dobrze gania się po lesie lub po polach wiem bo jeździłem, jazda po drodze to null przyjemności… quada nie da się zarejestrować więc jazda nim po drogach publicznych w Polsce jest nielegalna… ale kto na to zważa nie raz widzę jak ktoś goni quadem po drodze…
heh to sie zdecydujcie można czy nie …
Z tego co ja sie dowiedziałem ( jakieś 6 miehców temu, wiec juz moze cos sie zmieniło) to da sie, musi tylko spełnic pare wymagań
Musi mić kierunkowskazy, hamulec hydrauliczny (minimum 1), bagażnik, światła odpowiednie, lusterka i z tego co pamietam to coś z napędem musi mieć, ale teraz juz nie pamietam zabardzo co
ale tak jak mówie dosyc dawno takie info uzyskałem wiec moze sie cos pozmieniało i dlatego tez w 100% nie gwarantuje