Tia… wiem coś o tym i to bardzo dobrze :roll: No aae nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło… zarobiło się troszkę na pisaniu programów na zaliczenie ehehehe I o dziwo pisałem ludziom z Akademii Ekonomicznej i uniwerka A. Mickiewicza, a sam studiowałem prywatnie :roll:
No dobra to moze niech jakis modek usunie wszystkie wypowiedzi i zostawi same “TAK” bo tak to powstaje OT straszny
TI - technologia Informacyjna, moglem sie domyslec ze nie kazdy wie co to, bo to niezbyt spotykane…
Odpowiem więc: Oczywiście, że są!…ale nie wszyscy chcą się do tego przyznawać …jak i zresztą do wielu innych spraw, które dotyczą ich życia prywatnego.
Właśnie? Pytanie tylko dla pytania, czy też chodzi o coś więcej?
Jeżeli to pierwsze, to dla mnie na starcie post -> kosz
bo przecież można natworzyć kilkadziesiąt innych z pytaniem: czy jest na forum jakiś strażak, pielęgniarka, ksiądz, sprzątaczka, kasjerka, listonosz, lekarz, nauczyciel …który/a pracuje w zawodzie?
…ile ważysz, rasa, wiek, stan cywilny, spódnica czy spodnie, karany …? - może lepiej by było założyć osobny temat …albo lepiej dział na takie pytania ankieterskie :roll:
Jeżeli chodzi o coś więcej, to wypada zapytać wprost …a nie kombinować, bo wtedy post nadaje się do kosza.
Jeżeli chodzi o prostą odpowiedź TAK/NIE, to wtedy ankieta. -ale i tak takie pytania uważam za bezsensowne jeżeli nie maja niczego konkretnego na celu.
Odnośnie OTów - ćóż… jakie pytanie, taka odpowiedź
…już problem sprawiła kwestia interpretacji malutkiego słówka “Informatyk” - czy to koniecznie musi być soba z wykształceniem kierunkowym, czy też nie…
No a jak tu odpowiedzieć na pytanie, co do którego są takie niejasnośći ?
-bo czy mam dać tak, czy nie? :roll:
…a poza tym - to mi się kojarzy nieco z cenzurą :? Dlaczego mają zostać tylko odpowiedzi “Tak” ?
Niektórzy wolą oryginał: IT …nie musimy naśladować francuzów, którzy na wszystko wymyślają swoje własne skróty.
Z informatyką zawodowo nie będę się wiązać nigdy. Pozostanie ona w sferze mojego hobby/zinteresowań. Co do reszty to zgadzam się z Perełką _ Waterproof _
adpawl: Tak szczegol ale IT to nazwa angielska, a mi sie wydaje ze zyjemy w Polsce…
A ja sie ucze w C++ :lol:
Bzdura… IT to także polski skrót od I nformacyjna T echnologia, albo jak kto woli T echnologia I nformacyjna
Czy zatem uważasz, że powinniśmy wywalić z j.polskiego gro słów zaczerpniętych z innych języków? pół słownika by poleciało w kosmos jak nie lepiej.
A skróty?
Rozumiem, że należy wszystko przetłumaczyć i spolszczyć ??
…już nie będzie: LCD, FDD, HDD, DRM, CD, DVD, RGB, DPI, PPI, CGI, PHP, HTML, XML, RRS, …i całej masy innych.
Przetłumacz to sobie na polski i utwórz do tego polskie skróty, a potem się nad tym wszystkim zastanów - bo w końcu żyjemy w POLSCE, no nie?
BTW
3D , czy 3W…oto jest pytanie
EOT
Hej ja nic nie twierdze, poprostu mowie jak jest… ajt ?
A ja może zadam takie głupie pytanie,jak napisze progoram to jak,gdzie go sprzedać,zakładając że bedzie b.dobry
przepraszam, ale jak ta dyskusja ma się do pytania ??
zaraz chyba pogonię towarzystwo
wypromuj go na różnego rodzaju stronach. chyba słyszałeś o takiej stronie jak tej :diabel:
a co do dyskusji to nie wiem po co tak nachalnie piszecie posty jakbyście chcieli wpaść drugiej osoby do gardła :rotfl:
:brawo:
Najpierw napisz
Ja widzę taki tekst to - muszę se napisać
kompletnie nie rozumiem, o co biega w tej ocenie ?
No tak ale co to ma wspolnego z informatykiem ! przeciez to co teraz pokazales to tylko …
Dostarcza ona użytkownikowi narzędzi, za pomocą których może on pozyskiwać informacje, selekcjonować je, analizować, przetwarzać i przekazywać innym ludziom....
To nie za wiele jak na dziedzine zwiazaną z praca informatyka , bardziej użytkownika komputera