Podczas włączania się kompa wyświetla się napis Input dvi, co on oznacza? Co ma mam podłączyć?
A karta graficzna to GeForce 7900 a monitor 19´´ Benq FP91GP
Podczas włączania się kompa wyświetla się napis Input dvi, co on oznacza? Co ma mam podłączyć?
A karta graficzna to GeForce 7900 a monitor 19´´ Benq FP91GP
A monitor z kartą grafiki jak połączony przez kabel analogowy,czy cyfrowy DVI-DVI.
Poczytaj instrukcję do monitora,może monitor informuje że nic nie ma podłączonego do wejścia cyfrowego DVI.
chyba zwykły, ale to nic nie szkodzi?
Jakaś różnica by była, jak bym podłączył go innym kablem?
Napisz JNJN jak co zrobić i jak. :oops:
wejdx do ustawien monitora i ustaw wejście na d-sub bo masz pewnie na dvi ustawione i dlatego pewnie taki komunikat, mówię o tych przyciskach co masz na monitorze (chyba enter tam i jak pojawi sie menu osd to tam chyba zakładka sygnał)
Chyba zwykły, ale to nic nie szkodzi?
Jakaś różnica by była, jak bym podłączył go innym kablem?
Napisz JNJN jak co zrobić i jak. :oops:
Włączam komputera i to właśnie okienko wyskakuje, TV nie jest podłączone
do komputer, ale obraz jest za bardzo nie wiem o co tu chodzi.
W monitorze jest chyba 3 wejścia jedno to zasilanie drugie od obrazu i trzecie właśnie nie podłączone ale nie wiem do czego jest. W karcie grafiki też są 3, jedno jakieś takie podobne wejście jak od kabla do tv lub od klawiatury a inne to takie jakieś dziwne to do jednego jest podłączony kabel od obrazu.
A odpowiada to za coś? Czy nie jest potrzebne?
Lepiej jak byś podłączył przez cyfrowy DVI-teoretycznie powinna byc lepsza jakośc obrazu.
Lepsza? I taj jest ładny obraz.
Tak-bo DVI to wyjście cyfrowe-więc powinna byc lepsza jakośc obrazu ale nie koniecznie musisz ją zauważyc.
czyli mogę zostawić tak jak jest
Jasne że możesz.
A rozwiązałeś już problem??
Rozwiązać nie rozwiązałem bo to nie mój komputer, tylko wczoraj podłączałem znajomej zresztą gdzieś jest mój temat z prośbą o złożenie kompa i zakupiony został, ale nie wiedziałem co to oznacza bo się ciągle włączało to okno przy włączaniu i nie wiedziałem co zrobić. Ale niech tak zostanie skoro to tylko odpowiada w pewnym stopniu za polepszenie obrazu a i tak nie zauważalne to dam spokój.
JNJN na tej stronie nic niema co podałeś tylko takie coś:
E tam,poczytaj Vademecum LCD i na Forum jak jesteś ciekawy.
Ok, poczytam, dzięki za pomoc wszystkim.
Czyli na razie zostawię tak jak jest