Kupiłem komputer w kwietniu tego roku, wszystko działało ekstra, nagle ostatnio coś dziwnego zaczęło się dziać, np grając w fortnite mam 200 stałych fps ale podczas ruchu czy obracania się mam straszne spadki nawet do zera i input lagi, a podczas nich karta dziwnie brzęczy. Mam reklamować? Czy to może być coś innego?
Sterowniki mam zaktualizowane i karta ani nic się nie przegrzewa
Ps. Im więcej rozgrywek zagram tym coraz mniej mi ścina, nie wiem na czym to polega…
11 pro i wczoraj sprawdziłem i te lagi są wtedy jak skacze mi % zużycia procesora do 100, tylko dziwne jest to że normalnie mam 30% i nagle raz na jakiś czas podskoczy do 100%, wtedy jest ścinka
Sprawdź ustawienia izolacji rdzenia w zabezpieczeniach urządzenia i wyłącz integralność pamięci jeżeli jest włączona. Więcej informacji na ten temat tutaj i tutaj.
Cytat
Na stronie Izolacja rdzenia wyłącz przełącznik funkcji Integralność pamięci. Może być konieczne ponowne uruchomienie urządzenia.
Cytat
Gracze, którzy chcą określić priorytety wydajności, mogą wyłączyć te funkcje podczas grania i włączyć je ponownie po zakończeniu gry. Jednak jeśli urządzenie jest wyłączone, może być narażone na zagrożenia.
Znaczy się żeby pograć trzeba uruchomić ponownie komputer.
Następnie żeby bezpiecznie przeglądać internet trzeba ponownie uruchomić komputer.
To chyba tylko m$ mógł wpaść na taki pomysł!!!
Odnośnie problemu podałeś za mało danych.
Jaki dysk/dyski?
Jak działa połączenie internetowe: rodzaj, szybkość, stabilność, ping?
Aktualizacje zainstalowane?
I wreszcie jak działają inne gry?