Cześć, mam do was pytanie; otóż mam na komputerze windows 7 i XP, lecz nie wgrywałem tych systemów ja tylko znajomy. Chciałbym sobie zainstalować Windows 8 lecz nie wiem za bardzo jak to zrobić, bo gdy włączam komputer to pisze, że mam do wyboru system windows 7 i starszą wersje systemu windows. Jeśli chciałbym wgrać jeszcze na jakiś dysk windows 8 to co będzie pisało gdy włączę komputer i czy nic się nie stanie gdy będę miał 3 system? Aha jbc. nie chcę odinstalowywać XP i 7.
Proszę o odpowiedź, jeśli macie jakieś własne uwagi to chętnie posłucham (tylko nie piszcie po co ci ten głupi system itp.).
Czy znajomy również wyposażył Twój komputer w odpowiednie naklejki z kluczami? Windows 8 masz na oryginalnej płytce? Włóż nośnik do napędu i podczas startu komputera wybierz rozruch z płyty.
Ale czy nic się komputerowi nie stanie przez 3 systemy, bo mam tam także programy ojca, który by mnie “zabił” gdyby coś się stało… A co będzie pisało w biosie podczas rozruchu komputera?
Przenieś te programy na dysk z xp i 7 A 8 zainstaluj na czystym dysku tylko sie nie pomyl przy wyborze dysku przy instalce i obawiam sie że 8 w takiej konfiguracji sama sie nie doda do listy tylko trzeba bedzie go recznie dodać.Chociaż za to nie dam sobie ręki uciąć więc poczekaj na innych
Mówie szczerze nie wiem Ale wiemże 7 sie dawało to i8 powinno sie dać i żeby była jasność używając Terminu czystym dysku miałem na myśli dysk fizyczny a nie wydzieloną partycje