Wciśnij jednocześnie klawisze logo windows i r, wpisz services.msc, wciśnij enter, odnajdź usługę Windows Update, kliknij w nią dwa razy, przestaw typ uruchomienia na wyłączony, zastosuj zmiany. Od tej pory system nie będzie już się aktualizował automatycznie ani wyświetlał ikonki, że aktualizacje są dostępne, ponieważ Windows Update od tej pory będzie wyłączony na amen. Jeżeli będziesz chciał jednak zaktualizować system z powrotem będziesz musiał wejść w aplet usługi i znowu przestawić typ uruchamiania usługi Windows Update na automatycznie i kliknąć przycisk uruchom…
Nie mogłem właśnie dojść dlaczego system ciągle zawraca mi głowę tymi uaktualnieniami skoro je wyłączyłem.
A tak przy okazji. Jeśli by się okazało, że któreś uaktualnienie jest wielce pomocne w pracy systemu, to czy jest możliwość pobierania wyselekcjonowanej aktualizacji?
Tak, po prostu jak pisałem z powrotem włączysz w usługach windows update i jak wejdziesz w panel sterowania->windows update, to będziesz miał taki link wyświetl aktualizacje do zainstalowania - wtedy kliknij w to i bedziesz miałmożliwość odfajkownaia aktualizacji, które Cię nie interesują.