Posiadam Huawei P Smart (nie ten z 2019!) aktualnie znajduje się na nim Android w wer. ósmej. Ciekawi mnie możliwość wgrania na nim Android 9.0 Pie Update [EMUI 9.0]. Nawet znalazłem poradnik
Moje pytania to:
czy tak spreparowany system będzie po polsku? (jeśli nie będzie się dało spolonizować to w sumie pozostałe pytania tracą sens)
robił to już ktoś i czy proces przebiega bez problemu?
może ktoś zna polski poradnik z odnośnikami do wersji w ojczystym języku?
jak z późniejszymi aktualizacjami?
może z biegiem czasu mój telefon sam się zaktualizuję do wer. 9 Androida droga oficjalną?
Skoro Huawei P Smart ten z 2019 roku ma tę nakładkę i wszystko jest po polsku więc instalując też będzie po polsku.Czy proces aktualizacji przebiegnie bez problemu-tego ci nikt nie zagwarantuje,może pójść gładko jak w poradniku lub pojawi się problem(zawsze dobrze jest zrobić backup).Jeśli chcesz mieć ten poradnik po polsku włącz tłumacza google i masz po polsku.Z aktualizacjami(poźniejszymi jak się pojawią) nie będzie problemu.Skoro wyszła wersja na ten model to będzie dostępna drogą oficjalną OTA-tylko trzeba będzie poczekać-np.pół roku.
Dzięki za porady jak dla pięciolatka… zwłaszcza te o włączeniu translatora. Serio! Sam w życiu bym nie wpadł. MI O ODNOŚNIKI GŁÓWNIE CHODZI!
Takie truizmy jakie wypisujesz wyżej (robienie backup dla bezpieczeństwa i że instalacja może przebiec zarówno bez jak i z problemami) to i sam bym mógł sobie napisać… serio twoja wypowiedź nie wnosi ŻADNYCH konkretów. A już wisienką na torcie jest to, że nie masz pojęcia o tym, że Huawei P Smart i Huawei P Smart 2019 to dwa różne telefony! Więc co ma to, że aparat z 2019 roku już z fabryki wychodzi z Androidem 9 na pokładzie?
Jakbyś przeczytal to może byś zrozumiał że nie porównywałem tych telefonów tylko wersje językowe,taka drobna różnica.W twoim wypadku będzie lepiej poczekać jak wyjdzie aktualizacja OTA.
PS.na razie nowy android do P Smart-ów jest testowany w Chinach i może na jesień dotrze do Polski lub później.
…czyli ciąg dalszy z truizmami. Człowieku zamiast odpowiedzieć na konkretne pytania sypiesz banałami, aż żal czytać. Odpuść i idź sypać “mądrościami” gdzie indziej.