Instalacja czegokolwiek powoduje stop systemu

Przepraszam z góry za nazwę tematu ale inaczej tego nazwać nie umiem.

Od pewnego czasu, kiedy próbuję zainstalować jakąkolwiek grę doświadczam oto takiej określonej serii błędów:

1. Instalacja normalnie się rozpoczyna.

2. Instalacja zacina mi komputer, nie jestem w stanie zrobić NIC oprócz hard resetu. [w losowych punktach]

3. Po hard resecie instalacja przy odpalaniu jej, zacina się i pracuje jakby komputer był niesamowicie obciążony…

Nie mam pojęcia co to może być, nie mam pojęcia co muszę wam okazać aby rozwiązać ten problem. Proszę o szybką pomoc bo zaraz krótko mówiąc się wkur*** i ten komputer roz******… :expressionless:

EDIT: Może dodam jeszcze że zacina mi się instalacja KAŻDEJ gry, próbowałem robić już UPDATE iKernela (myślę że dobrze)… po każdej nieudanej instalacji odpalam CCleanera…

EDIT2: Teraz już nawet nie mogę wybrać miejsca docelowego instalacji…

Przeskanuj kompa jakimś antywirusem, ponieważ bardzo możliwe że coś ci siedzi w kompie i nie koniecznie na partycji systemowej.

Ok, robię gruntowny skan Avastem z najnowszą bazą vir-ów. Jeszcze jakieś sugestie?

EDIT: Znalazło kilka virusów (np. Neptunia) w katalogu typu C:/System Volume Information/_restore*. Wie ktoś coś o tym? :expressionless:

z tymi virusami w C:/System Volume Information/_restore******** nie martwił bym się jak wszystko zrobisz to wyłącz i włącz przywracanie sytemu ale nie wcześniej ponieważ jak coś pójdzie nie tak to nie będziesz mógł przywrócić system