Czy ktoś może podpowiedzieć mi jak można zainstalować gadżety z tej strony: http://www.microsoft.com/poland/windows/products/windowsvista/gadget.mspx
Klikasz w pobierz gadżet i on instaluje się na pasku bocznym [sidebar], gotowy do użycia
Niekoniecznie musi być gotowy do użycia na sidebar’ze po instalacji. Czasem trzeba wejść w opcje sidebar’a i wybrać dodaj gadżet, po czym przeciągnąć go na sidebar.
Pytanie nr 2.
Czy ktoś z odpowiadających próbował pobrać i zainstalowac choć jeden z tych dodatków?
Sęk w tym, że to są archiwa zip, których Vista nie rozpoznaje jako gadżetów. Wewnątrz równiez nie mogę znaleźć żadnego instalatora…
Ponawiam więc pytanie!
PS. Proponuję ściągnąć choć jeden… może ja czegoś nie rozumiem…
Po pobraniu wypakuj zawartość do folderu o identycznej nazwie co pobierany gadget. Następnie zmień nazwę folderu przez dodanie frazy .Gadget np. “Pajacyk.Gadget” - pamiętaj o wielkiej literze “G”. Po tej opercji cały folder ze zmienioną nazwą przenosimy do folderu
C:\Program Files\Windows Sidebar\Gadgets. Teraz wystarczy nacisnąć “+” na pasku bocznym sidebara i uruchomić gadget z okna w którym się wyświetla.
Pozdrawiam