Witam , mam tu problem z instalacją grafiki NVIDIA GeForce GT 730.
Właśnie dzisiaj program nvidia mi się wyłączył czy coś takiego bo wogólę program był wyłączony to go odinstalowałem i ściągnąłem najnowsze sterowniki , a jak chciałem je zainstalować to pojawia mi się taka informacja http://scr.hu/5yi8/nuo2q
AmIsUxCS , na forum używamy polskich liter diakrytycznych (ą, ć, ę, ń i tak dalej). Proszę - korzystając z przycisku Edytuj(na dole pierwszego posta po prawej stronie) - wyedytować swój post. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.
Aby na pewno te instalowałeś? http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/86543/pl Jeśli tak, to prawdopodobnie masz uszkodzoną kartę graficzną. Zrób jak wyżej poleca “Montarowiec”. Okaże się, czy system “widzi” Twoja kartę graficzną. Rozwiń tam pozycję “Karty graficzne”, jeśli taka będzie?!
No i faktycznie Twojej karty graficznej GeForce system nie widzi. Dla komputera jej nie ma, lub jest, ale nie ma oprogramowania. Może być też uszkodzona. Czasem może pomóc jej wymontowanie i wmontowanie solidnie ponownie. Sprawdź też po włączeniu komputera czy obraca się wentylator tej karty.
Podaj jeszcze firmę i model płyty głównej komputera. Jest to napisane na samej płycie. Obudowę i tak musisz otworzyć, aby sprawdzić zamontowanie karty graficznej, wentylator itp.
Wiatrak na karcie graficznej się kreci , a płyta główna to asrock 880gl-le fx .
Jest to dla mnie dziwne ze wczoraj wieczorem wszystko działało a już rano nie , komputer był w uśpieniu .
Właśnie wyjmowałem kartę graficzna i zamontowałem z powrotem nic to nie dało , ciekawe czy format nie trzeba zrobić bo teraz nawet nie mogę uśpić komputera ta opcja jest zablokowana.
Przełącz monitor na jakiś czas na kartę graficzną zintegrowaną (bo masz ją!). Tego GeForce’a wymontuj i wtedy sprawdź jak Ci ogólnie działa komputer na karcie zintegrowanej.
A można cofnąć ustawienia wczorajsze bo wczoraj wszystko ładnie chodziło a dziś coś w Windowsie jest zmiengine i kąty graficznej nie czyta. Jest taka opcja?
Prawdopodobnie jakeś śmieci mi się zainstalowały i przez to nie czyta mi karty bo widzę różnice w windowsie , wie może ktoś jak mozna się pozbyc tych śmieci ?