Miałam nadzieję, że będę cieszyć się grą w momencie, kiedy napęd wróciłby z gwarancji. Niestety, od środy czekam na kuriera który ma przyjechać i zabrać napęd do serwisu. Dziś przyszła gra i jako że nie zapowiada się że szybko problem się rozwiąże z napędem chciałabym w nią zagrać instalując ją w inny sposób.
Czy może mi ktoś napisać (tu, albo na PW) w jaki sposób można zapisać zawartości płyty i podzielić ją na części? Operacje zrobiłabym na lapie i przeniosła na PC penem, ale nie wydaje mi się, że 4gb pomieści całą zawartość jednej płyty.
Kwestia tego czy płyta jest zabezpieczona przed kopiowaniem czy nie. Generalnie polecałbym przerobić ją na obraz płyty na laptopie, a potem WinRARem czy innych archiverem pociąć na kawałki które zmieszczą się na Twoim pendrivie, a następnie z tych kawałków zrobić całość na kompie docelowym i obraz płyty wrzucić w dysk wirtualny zrobiony np. za pomocą Deamon Tools Lite.
Wydaje mi się, że jednak nie muszę bawić się o dzielenie, bo stworzyłam grupę domową i można przesyłać między kompami. Pozostaje jednak kwestia stworzenia obrazu. W jaki sposób to się robi?
Da jeżeli podzielisz archiwum na party (robi się to podczas archiwizowania). Jeżeli gra ma np 2xDVD9 to możesz każdą płytę podzielić na 3 party po jakieś 2,8-3GB i tak przenosić je za pomocą swojego 4gb pendriva.