Instalacja gry bez napędu

Witajcie,

Miałam nadzieję, że będę cieszyć się grą w momencie, kiedy napęd wróciłby z gwarancji. Niestety, od środy czekam na kuriera który ma przyjechać i zabrać napęd do serwisu. Dziś przyszła gra i jako że nie zapowiada się że szybko problem się rozwiąże z napędem chciałabym w nią zagrać instalując ją w inny sposób.

Czy może mi ktoś napisać (tu, albo na PW) w jaki sposób można zapisać zawartości płyty i podzielić ją na części? Operacje zrobiłabym na lapie i przeniosła na PC penem, ale nie wydaje mi się, że 4gb pomieści całą zawartość jednej płyty. :expressionless:

Kwestia tego czy płyta jest zabezpieczona przed kopiowaniem czy nie. Generalnie polecałbym przerobić ją na obraz płyty na laptopie, a potem WinRARem czy innych archiverem pociąć na kawałki które zmieszczą się na Twoim pendrivie, a następnie z tych kawałków zrobić całość na kompie docelowym i obraz płyty wrzucić w dysk wirtualny zrobiony np. za pomocą Deamon Tools Lite.

Wydaje mi się, że jednak nie muszę bawić się o dzielenie, bo stworzyłam grupę domową i można przesyłać między kompami. Pozostaje jednak kwestia stworzenia obrazu. W jaki sposób to się robi? :smiley:

Udostępnij napęd :slight_smile:

Udostępniłam, ale jak chciałam uruchomić na swoim kompie to PC się wiesza na amen i tylko reset pomaga.

Na lapie w tym momencie nie ma rozruchu płyty. Robię archiwum rar, ale czy to coś w ogóle da? Wspomnę, że ta gra ma dwie płyty. :smiley:

Da jeżeli podzielisz archiwum na party (robi się to podczas archiwizowania). Jeżeli gra ma np 2xDVD9 to możesz każdą płytę podzielić na 3 party po jakieś 2,8-3GB i tak przenosić je za pomocą swojego 4gb pendriva.