Cześć mam do was jedno pytanie.
Chciałem zainstalować na nowo system na Macbook white. Instalator próbuje ściągnąć mac osx lion ale wymagane jest podanie apple id i hasło. Niestety ale dostaje komunikat o treści (mniej więcej) o tym, że użytkownik nie logował się w applestore wcześniej. Niestety ale nie mogę zalogowac sie w sklepie i sprawdzenia o co chodzi. komputera automatycznie włączania instalator systemu i tak w kółko. Jedynym sposobem wydaje sie ściągnięcie czystej wersji systemu i instalacja przez pendrive. Czy ktoś wie skąd można pobrać wersję macosx z wyjątkiem applestore?
Sprawa wygląda tak. Instalator prosi o Apple ID do którego przypisany jest system (kupiony na tym koncie) Bo lion był płatnym systemem. Z tego co wiem to lion nie był sprzedawany na DVD. dystrybuowany był przez MacAppStore, Zostaje ci poszukać kogoś kto taki system zakupił i zrobi Ci boot USB,
A ja bym sugerował ściągnąć powszechnie dostępny OSX 10.6 Snow Leopard, instalować z płyty i po instalacji robić upgrade do najnowszej wspieranej przez tego maca.