Instalacja od nowa systemu toshiba a100

Chce zainstalować od nowa system na tym laptopie ale nie mam żadnej płytki recovery żaden przycisk z f nie włącza tej partycji co teraz zrobić ??? jak zainstalować system z tej partycji??

a zrobiłeś kopie systemu na tej partycji recovery?Jak nie to zapomnij że przywrócisz system z tej partycji,bo jest pusta,ja w każdym bądź razie musiałem tak zrobić na swoim lenovo,wtedy potrzebny Ci będzie system na płycie instalacyjnej. :roll:U mnie jest specjalny przycisk w laptopie do recovery,przeczytaj instrukcję obsługi do swojego.

Jaki masz system…? http://ce.computers.toshiba-europe.com/ … Oryginalny jest XP.

Więc tak jak Ci się wyświetla napis TOSHIBA to masz tam “SETUP” “BOOT” “RECOVERY” ktoryś z F klawiszów .

Dodane 13.12.2010 (Pn) 19:38

Ma XP albo Vistę Home.

mam viste basic i co mam zrobić ??

Szukaj folderu Recovery…jest ukryty,powinien pokazać się Organizuj /Opcje folderów /Widok /Pokaż ukryte pliki i foldery…Jeśli to jest fabryczna Vista.

tak fabryczna znalazłem ten folder ale nie mogę odpalić żaden plik z tego jak zainstalować system

Trzeba po restarcie systemu odpalić recovery,tak z folderu nie uruchomisz-tak myślę.

to jak uruchomić to z folderu ??? i który plik z tego folderu??

Nie z folderu !..z kombinacji klawiszy…Jakich nie wiem.Możesz ją nagrać na płytę i z płyty zainstalować. Recovery na A 100 nie robiłem.Może masz do niej instrukcję,w niej podają opcję Recovery…ale czy w A-100 ?

niech stalesz napisze,bo ja nie wiem jak on to robi,u mnie na laptopie jest tak-restart,wciskam guzior od recovery,załącza sie recovery i przywraca system do wcześniejszego stanu,a u Ciebie chyba jest tak-restart,jak Ci się wyświetla napis TOSHIBA to masz tam “SETUP” “BOOT” “RECOVERY” ktoryś z F klawiszów ,i zaczyna przywracać system z recovery(jak masz tam kopię systemu). :roll:

Sprawdź jaki jest rozmiar tej partycji,i ile jest zajęte,jak w ogóle jest zajęte coś miejsca to znaczy że jest tam obraz systemu tzw.recovery.

Dodane 13.12.2010 (Pn) 20:16

Jak sobie nie dasz rady to najlepszym rozwiązaniem jest pożyczenie płyty z tym systemem i zainstalowanie go od nowa,lub … z sieci(wiesz co mam na myśli) i po kłopocie,klucz do systemu masz pod laptopem.

czyli co mam zrobić ??? już nie daje rady

Zobacz jaką pojemność ma Recovery.może zmieści się na DVD 4…lub 8 GB i nagraj.http://forum.laptopy.info.pl/f11/toshib … ery-14257/ Poczytaj to.

A pomyślałeś może żeby zerknąć do instrukcji obsługi? Nie spotkałem się jeszcze z laptopem w którego instrukcji nie byłoby to opisane.

Najprościej jest z każdym problemem lecieć na forum zamiast minimalnie się wysilić.