Instalacja programu i AVG Security Toolbar - pytanie

moze to idiotyczne, ale mam maly problem i potrzebuje pomocy :wink: postanowilam pobrac program z tej strony. w tak zwanym miedzyczasie zdecydowalam, ze jednak go nie chce, jednak program juz znalazl sie na moim komputerze. Zmuszona niejako , postanowilam dokonczyc instalacje, dalam uruchom itp. Nagle wyskakuje mi okienko ze polecany jest mi antywirus AVG, zaczelam czytac jakas tam umowe , ktora mialam akceptowac w domysle, klikajac “dalej”. Chcialam dac anuluj, poniewaz danie “dalej” zmuszalo mnie do akceptacja owej umowy, licencji czegostam. w samej umowie pisalo ze danie “anuluj” zobowiazuje mnie do jakichs kosztow. ja jednak kliknelam anuluj w okienku w ktorym mialam do wyboru zalecana instalacje i instalacje nietypowa. nie zaintalowalam wiec tego avg i nie dokonczylam instalacji owego programu. czy moje klikniecie anuluj , to to wlasnie ktore zobowiazuje mnie do jakich kosztow, czy po prostu odpowiednio wczesna rezygancja? prosze o odp szybko!!

Co to za program? Coś mi nie pasuje ten typ licencji, coś mi tu śmierdzi oszustwem, podaj nazwę programu ;).

Coś mi się zdaje, że to ten wspaniały asystent się wmieszał dlatego takie jaja:P A miał usprawniać.

Ale dla pewności podaj nazwę programu, w sumie, nie pogardzilibyśmy screenem z oknem instalacyjnym i licencją

pobierałam VLC media player, dalam pobierz, program sie sciagnal. otworzylam plik dajac uruchom, i nastepowala instalacja. nastepnie wyskakuje mi okienko, ze polecany jest avg antywirus do tego. pod spodem “Instalacja zalecana” i “instalacja nietypowa” wybralam te druga, bo przy pierwszej ustawiala mi sie domyslna przegladarka tego antywirusa, a tego nie chcialam. ale na dole pisze "dajac dalej akceptujesz umowe " kliknelam wiec aby przeczytac te umowe. jak juz wczesniej mowilam nie chcialam wgl tego programu, jak zobaczylam cos o umowie, stwierdzilam ze nie bede sie w to bawic itp. i w tej umowie nagle pisze ze danie anuluj czy cos tam zobowiazuje mnie do kosztow. tylko ze tak: nie dokonczylam instalacji programu, wiec go nie mialam . tego antywirusa wgl przeciez nie zainstalowalam. zamknelam umowe i wrocilam do tego okienka , o ktorym mowie ( w tym ktorym mi polecaja antywirusa itp.) i tam bylo anuluj. dalam to. i tyle. i teraz nie wiem czy ja ponosze koszta czy cos?

Dodane 05.09.2012 (Śr) 18:24

bo moze bylo tak, ze gdybym zaczela instalowac antywirusa i wgl i wtedy czegos tam nie akceptowala, to wtedy ponosze koszta. przepraszam za brak precyzji i niekompetencje :stuck_out_tongue_winking_eye: nie mam screenu, wywalilam te pliki, ktore umozliwialy instalacje programu.

Na pewno nie poniesiesz kosztów. Program VLC jest w 100% darmowy, przy tym odtwarzaczu nie powinno nic wyskakiwać podczas instalacji, żadne propozycje innego oprogramowania, chyba, że jeszcze coś pokręcili w programie do pobierania od dobreprogramy.pl

dlaczego nagle wyskoczylo: proponujemy zainstalowanie programu antywirusowego? wczesniej pobieralam tez bodajze photoscape’a. i tak samo miałam cos w stylu: proponujemy zainstalowanie programu AVG. wygladalo to tak, jakbym nie bardzo miala mozliwosc zainstalowania sobie photoscape’a czy pozniej VLC, jesli nie zainstaluje AVG. Nie bylo mozliwosci cofniecia, zakmniecia, jesli sie chcialo to pominac. przy daniu anuluj , po prostu anulowane zostalo wszystko i nie zainstalowalam pozadanego programu.

Dodane 05.09.2012 (Śr) 18:35

niech ktos sprobuje cos sciagnac z tej strony i zobaczcie sami :slight_smile: no moze to ja jestem jakis tępak, kliknelam nie to co trzeba, i narobilam ambarasu, ale moze ktos jak pobierze to tez cos takiego bedziec miec i ogarnie o co mi chodzi :wink: dzieki za wszelkie odp

Jeśli pobrałeś z tej strony i to program VLC to zapewniam Ciebie, że napewno nic nie narobiłaś, nie poniesiesz żądnych kosztów. Ta strona jest jedną z najlepszych tego typu i nigdy nie będzie tutaj żadnych przekrętów, a program VLC był i będzie zawsze darmowy. Jeśli anulowałaś to podam Ci link do strony producenta programu i nie będziesz musiała się męczyć z nowym system pobierania na tym serwisie. Proszę bardzo: http://www.videolan.org/vlc/

Zainstaluj i po problemie :wink:

Następnym razem jak będziesz coś ściągać z tego portalu to pod ikoną Pobrania programu masz “link bezpośredni” z niego korzystaj:)

nie watpie w to, ze ta strona jest jedna z najlepszych :wink: nie zlamalam wiec zadnego regulaminu instalacji tego calego AVG :P? i za to ze dalam anuluj, nie poniose kosztow, mimo ze w tej umowie, bylo cos takiego jak to, ze za brak akceptacji badz anulowanie, moge zaplacic? przepraszam ze nudze, ale tak to jest jak sie dziewczyna bierze , nawet za najprostsze rzeczy

Koszta mogą być wtedy gdy używasz oprogramowania niezgodnie z licencją.Nieprawidłowo zinterpretowałaś umowę.

Nie złamałaś żadnej licencji bo przecież niczego nie zainstalować :wink: Gwoli ścisłości - to nie antywirus, ale AVG Security Toolbar - bezpłatny dodatek zaezpieczający do przeglądarki, który ma za zadanie podnieść bezpieczeństwo w Internecie blokując dostęp do niebezpiecznych stron.