Mam prośbę: otóż chciałbym, żebyście mi pomogli zainstalować SP 1 w Windows 7 64 bit. Otóż po czystej instalacji windows zainstalowałem kilka aktualizacji, a następnie pobrałem SP 1. Próbując go zainstalować, wyskoczył mi błąd ERROR_ILLEGAL_CHARACTER(0X80070246). Według pomocy Microsoft, mam przeskanować komputer metodą SFC /scannow. No i tu pojawia się problem, gdyż przy 10% pojawia się błąd: “Funkcja Ochrona zasobów systemu Windows nie może wykonać żądanej operacji.” Próbowałem zmienić w usłudze “Instalator modułów systemu Windows” uruchamianie na “ręczny”, ale to nic nie daje.
Proszę, pomóżcie, ponieważ zależy mi na zainstalowaniu tego Service Pack’a, żeby mieć wszystkie aktualizacje.
Proponuję, aby uruchomić SFC skanowania na komputerze, które skanowania uszkodzonych plików systemowych na komputerze i zastąpić je, później próby zainstalowania dodatku Service Pack.
Skanowanie może zająć trochę czasu, więc bądź cierpliwy. Windows naprawić uszkodzone lub brakujące pliki, które znajdzie. Jeśli informacje z płyty CD potrzebna jest do naprawy problemu, może pojawić się monit o włożenie dysku instalacyjnego systemu Windows Vista.
Więcej informacji można znaleźć w linku poniżej.
Jak korzystać z narzędzia Kontroler plików systemowych, aby rozwiązywać problemy z brakującymi lub uszkodzone pliki systemowe w systemie Windows Vista lub Windows 7
Jeśli powyższy krok nie powiedzie, proponuję, że tymczasowe wyłączenie oprogramowania zabezpieczającego, a później spróbować pobrać i zainstalować Windows 7 Service Pack 1 przy użyciu pakietu autonomicznego.
Windows 7 i Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (KB976932)
Hm, korzystałem z pomocy tego samego autora, niestety, spolszczenie wypowiedzi niewiele da Chyba niedokładnie przeczytałeś, ale właśnie nie mogę przeprowadzić skanowania SFC, a SP 1 już pobrałem.
Rozważałem to, żeby na czystą instalację systemu wrzucić SP… ale jestem tuż po formacie : /. A dokładnie dziś w nocy. Tak więc nadal czekam na pomoc w rozwiązaniu problemu ze skanowaniem SFC chyba, że ma ktoś lepszy pomysł na naprawienie błędu, który wyskakuje podczas instalacji.