dysk sam nie działa,potrzeba do niego seterów. dostałem z nim płytkę, ale nei mogę zainstalować sterów. Tzn pewnie mogę tylko nie wiem jak. Wkłądam cd i odpalam ją z mój komputer. Wyskakuje mi na płycie folder o nazwie: “Silicon_Image”. W folderze są foldery:
Niestety screen nie obejmuje zawartości folderów, mogę je podać jak trzeba. W większości folderów jest readme.htm, ale nie wiele z nich wynika.
Mam windowsa xp, jak potrzeba więcej info to piszcie.
PS. nie ma czegoś takiego jak “stery do dysku” są najwyżej sterowniki do kontrolera dysków, który znajduje się na płycie głównej i dlatego bardzo przydatne jest poszukać tych sterowników na stronie producenta płyty głównej (znając jej dokładny model w czym pomoże Everest)
Jako że Everest nie jest już rozwijanym programem może mieć problemy z rozpoznaniem nowszego sprzętu. Jeśli tak, możesz posłużyć się jednym z poniższych programów:
Dokładnie. Prawdopodobnie kontroler Silicon Image na płycie głównej nie jest zainstalowany. Łatwo to sprawdzić - uruchom Menadżer urządzeń (klikasz prawym na Mój Komputer -> Właściwości -> zakładka Sprzęt -> Menadżer Urządzeń) i sprawdź, czy w którejś z gałęzi nie są widoczne urządzenia z żółtym pytajnikiem. Jeśli tak, podaj ich nazwę i gałąź, w której się znajdują.