Karta wifi - EW-7711MAC firmy edimax (obsługująca windowsa, sterowniki początkowo zainstalowałem z dołączonej płyty, następnie po tym samym błędzie ściągnąłem ze strony producenta najnowsze dla mojego systemu)
jeżeli dam mu wskażę mu odpowiedni katalog to nie odnajduje sterownika tam. Po wybraniu z listy sterowników/aktualizacja online - pojawia się ów błąd co wyżej w załączniku
Sterownik (beta) jest na W10 . To prawda , że zakup nie był “szczęśliwy” . Instalator nie wiedzieć czemu poszukuje pliku .mui (tłumaczenie językowe) , ale w pliku netr28ux.ini (Informacje instalatora) który jest “czytany” podczas instalacji w sekcji :
Z drugiej strony, skoro pod linkiem który podałem na początku pokazują że można zainstalować tą kartę pod Windows 10 (zauważ że wymagany jest driver w wersji Beta - jak słusznie zauważył Kazdan63) - to warto jednak spróbować pod Win 7.
Na polskiej stronie Edimaxa są sterowniki pod Windows 7 (ciekawe rozdwojenie jaźni) - próbowałeś ich instalacji metodą pokazaną dla Windows 10 ?