Witam. Na swoim laptopie Acer Aspire e1-572g próbowałem kilkakrotnie instalować sterowniki do karty graficznej AMD Radeon HD 8750M na różnych dystrybucjach, obecnie Mint 19.2 beta. Robię tak ponieważ wielokrotnie próbowałem zainstalować cokolwiek prosto przez Wine w różnych wersjach albo PlayOnLinux i gdzieś przypadkiem dowiedziałem się, że podobno karty z serii AMD są wyjątkowo niefortunne dla użytkowników Linuxa i że może to być przyczyna. No więc wchodzę w: https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/amd-radeon-hd-8000m-series/amd-radeon-hd-8750m-series-gpu i wybieram najnowszy z listy Linux x86_64 pobieram i instaluję. W trakcie instalacji wyskakuje mi:
error: Detected X Server version 'XServer _64a' is not supported. Supported versions are X.Org 6.9 or later, up to XServer 1.10 (default:v2:x86_64:lib:XServer _64a:none:4.15.0-54-generic:) Installation will not proceed.
Próbuję aktualizować Xorga, ale:
xorg is already the newest version (1:7.7+19ubuntu7.1). 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 142 not upgraded.
Czyli jeśli dobrze rozumiem, to muszę jakoś zainstalować starszą wersję i zmienić ją na domyślną, tylko nie wiem jak. No i nie wiem czy to jest na pewno dobre rozwiązanie. Byłbym wdzięczny za pomoc.