Instalacja sterowników tak, aby nie stracić efektów 3D

Witam was. Nie lubię zaśmiecać fora moimi problemami, ale z tym problemem nie daje se rady. Mam kartę graficzną ATI Radeona 9600, a przedtem 9550 i nadal nęka mnie problem z instalcją sterowników. Ubuntu nie ma pełnych sterów do mojej karty zobaczcie sami http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3b2 … 28091.html

to jest menadżer sterowników własnościowych. Po prostu nie mam akcelaracji. Beryl i compiz na tych sterownikach mi śmigają, lecz gry nie działają. Jak doinstaluję jakiekolwiek stery efek 3D pulpitu już mi się nie załączy. Próbowałem instalować przez kilka sposobów np. w przez envy i przez manadżer sterowników. Nie zależy mi ta tych bajerach co ma beryl. Chodzi mi jedynie o sześcian, bo jest mi to potrzebny w pracy.

Wiem, że dużo osób na forum pisze, że ma takie karty to zwracam się w szczególności do nich Proszę o Pomoc. Próbowałem instalować według tego

http://jakilinux.org/newsy/instalacja-d … buntu-704/ co kończyło się jedynie podmianą xorga. Może coś robiłem źle. Nie wiem wybitny z anglika nie jestem. może wy wiecie jak to zrobić.

Proszę o pomoc i z góry dziękuje

Aby działał beryl/compiz na sterach ati(fglrx) musisz najpierw zainstalować xgl. Jak to się dokładnie w ubuntu robi niech się wypowiedzą użytkownicy tej dystrybucji.

Podobno Ubuntu 7.10 będzie miał stery do większości kart i jeszcze jedno na sterach zamkniętych karta przegrzewa od samego chodzenia. Radiator jest rozgrzany do czerwoności. Ja odpalę gre to komp mi się zawiesza.

Pozdro

Chyba sobie żartujesz ??

lol, kolejny rekord pobiłeś tutaj, (w gadaniu niestworzonych rzeczy).

On chyba naprawde tak myśli :o

Muisz zainstalować xgl i zamkniete stery fglx, wtedy i gry Ci pójdą i beryl.

No do czerwoności nie jest rozgrzany, ale rozgrzewa się do wysokiej temperatury. Jak odpalę jakoś grę, to zaraz mi się ona wyłącza, lub zacina mi się komp. Przydały mi się dokładne instrukcję. Znają życie to jeszcze xorgu trzeba coś kombinować. Zaraz czegoś poszukam.

Złączono Posta : 19.07.2007 (Czw) 12:39

To jest lista obsługiwanych radeonów przez Ubuntu 7.04

Złączono Posta : 19.07.2007 (Czw) 20:05

No na windowsie radiator mi się nie nagrzewa. Ostatnio sprawdzałem. Radeon 9550 nie przegrzewał się ponieważ demontowałem do niego wiatrak. Ta lista z niepełnymi sterami jest duża to nie wieże, że nikt mi nie potrafi pomóc. Nie wiem co robić. Pomóżcie! !!

Złączono Posta : 20.07.2007 (Pią) 1:18

Help