Musisz je przejąć na własność i dopiero podmienić. Najlepiej jak zamiany plików dokonasz z wiersza poleceń po uprzednim wyłączeniu procesu explorer.exe
Rozpakuj i kliknij dwukrotnie na InstallTakeOwnership.reg Dodaj wpis do rejestru. Następnie ppm na plik który chcesz przejąć i wybierz opcję Take Ownership
Jak dodasz opcję “Przejmij na własność/Take Ownership” , zrób restart-> po ekranie BIOS kliknij F8-> wybierz tryb awaryjny-> podmień dll’ki w tym trybie, w/g instrukcji, przejmij na własność-> w oryginalnej zmień nazwę na np. shell32.dllbak -> skopiuj i wklej nową -> jeżeli masz system x64 to musisz to zrobić w katalogu system32 i syswow64. Nie pomyl plików bo system nie wstanie…
Przed całą zabawą zrób punkt przywracania, jeżeli system nie wstanie po podmianie-> zrób reset-> znowu F8-> opcja “napraw komputer”-> narzędzia-> przywróć system do wcześniejszego punktu w czasie.
witam znowu bawiłem się tym i plikami tym i i teraz chce powrócić do original ale przycisk wstecz i dalej w oknie mi się nie zmienił złączam scener jak to zmienić na oryginał ?? utworzyłem punkt przywracania ale pisze ze nie można przywrócić bo system nie może uzyskać dostępu do pliku nie pisze jakiego i ze może być to spowodowane antywirusem zalecają jego wyłączenie wyłączam i dalej to samo