Najlepiej zainstalować jąz paczki rpm, a nie bawić się w kompilację, skoro, jak sam piszesz, jesteś początkujący (nie poczontkujący). Innym wyjściem jest aktualizacjia KDE do 3.5, w którym Superkaramba jest już na stałe.
tylko to nie zawsze jest bezpieczne Ja miałem kde 3.4 i dobrze mi chodziło, ale jak wyszła wersja nowsza, nadinstalowałem ją, a raczej uaktualniłem, i od tego momentu wyskakiwały mi co jakis czas błędy w kde, dlatego ją odinstalowałem , a co do superkaramby najłatwiej instalować gotowe paczki rpm, w sumie dwa kliknięcia i zainstalowane
Fajnie f3n3k że koledze gotowego linka dajesz, ale dlaczego do tak starej wersji i podejrzewam że do jakiejś starszej wersji MKD? Przecież można tam znaleść paczki z wersjią 0.37
a co do instalacji superkaramby dla poczatkującego , po skonfigurowaniu urpmi wystarczy jako root wpisać urpmi superkaramba, wszystko nam się samo zainstaluje 8)
serdeczne dzieki Panowie za pomoc, wkorzylem sie bo udalo mi sie w pracy zainstalowac karambe w suzi wiec postanowilem zainstalowac suze w domu najprostrze rozwiazanie tak sie zdawalo, niestety okazalo sie ze mam walnientom 1 plyte wiec wrocilem do mandrivy i okazalo sie tym razem udalo sie zainstlowac karambe z rpm’a sciagnientego z RPM Search tak ze jeszcze raz dzieki za podpowiedzi :mrgreen: