Mam pytanie chcialbym zmienic windowsa 8 na 7 ale laptop asus posiada matryce dodykowa czy jak przeinstaluje system na 7 matryca bedzie działać? Jak to jest. Dzięki
Wyjaśnij tylko co to jest “matryca dodykowa” a my zastanowimy się co z Twoim problemem…
Ekran dotykowy w laptopie
Windows 8 jest znacznie lepiej zbudowany pod dotyk niż Windows, który pod dotyk wcale nie był tworzony i nie obsługuje najprostszego “pinch” zooma. Po prostu nie widzę ani jednego powodu dla którego miałbyś zmieniać system. Co do ekranu dotykowego to prawdopodobnie znajdziesz sterowniki ale weź pod uwagę że zmienianie systemu na wolniejszy nie służy produktywności czyż nie? Windows 8 jest szybszy (potwierdzone benchmarkami), oraz ma obsługę multitouch, a Windows 7 ma spowalniające interfejs Aero Glass.
Szybsze uruchamianie, zamykanie, wznawianie i to wszystko. Nie jest wcale szybszy - potwierdzone benchmarkami. Jeżeli włączone Aero spowalnia Ci działanie Windows 7, to masz za słaby komputer.
Masz rację, nie wszystko brałem pod uwagę, wydajność w grach jest większa, a reszta porównywalnie z 7.
W których grach?
Komputer kupilem dla dziewczyny ona chce windows 7. Przyzwyczajenie. I dlatego pytam czy jak przeinstaluje system na Windows 7 będzie działał dotyk
Jeżeli są dostępne sterowniki to oczywiście tak, Windows 7 posiada obsługę ekranów dotykowych.
W sprawie poprawności obsługi ekranów dotykowych przez Windows 7 wypowiedziano się już wyżej, i ze swej strony mogę to potwierdzić.
Pytanie, jak często ten ekran dotykowy będzie wykorzystywany? Jeżeli to nie jest jakiś laptop/tablet z rozłączana klawiaturą, to w moim przekonaniu jest to tylko bajer, z którego nie korzysta się na co dzień.
Ekran dotykowy w laptopie jest wykorzystywany caly czas dziewczyna zapomniała co to myszka. Gdzie mogę znaleźć te sterowniki pod ekran dotykowy?
Tam gdzie zawsze - na stronie internetowej producenta laptopa