Instalacja visty -> dwa windowsy na kompie

Siemka!

Słyszałem, że jest taka opcja, że sa dwa windowsy na kompie. Ponoć przed calkowitym zaladowaniem sie windowsa wybiera sie, ktorego chce sie odpalic :slight_smile: Mam jednego windowsa (xp) na dysku C. Druga partycja o nazwie D ma 60 GB wolnego miejsca. Chcialbym 40GB miec na dysku e gdzie zamierzam zainstalowac viste. Czy moglbym sie dowiedziec czy jest to mozliwe, jezeli tak to jak to zrobic :wink:

Z gory thx :wink:

PS: osoba ktora bedzie wiedziala jak to zrobic oczywiscie niech mi powie noi pozostawi jakisz szybki kontakt do siebie (moze byc gg, aqq ,icq, skype, msn, xfire :slight_smile: albo co innego, najwyzej szybko zaloze konto :stuck_out_tongue: )

Ja wiem ale mogę Ci pomóc na forum.

Ściągnij sobie program Partition Menager(lub jakoś tak)i z partycji D: usuń 40 GB ,wtedy to 40 pojawi się jako nieoznaczone i wybierasz utwórz partycje.

Klikasz na zastosuj i już zrobione.Potem odpalasz instalator Visty i jedziesz z instalacją sysa.

Ps.moje gg masz na dole :stuck_out_tongue:

Robisz sobie druga partycje z d obcinasz ja np. partition magic ale on jest platny a darmowa wersja nic nie zrobisz wiec polecam Gpartet nim sobie zrob partycje 40 Gb i pozniej to już tylko instalka visty.

dobra chyba se z tym daruje :confused:

Nie odpuszczaj - to łatwiejsze niż przypuszczasz :slight_smile:

1. zgraj dane z partycji D (obecnie 60GB);

2. w Narzedziach Administracyjnych - Zarządzanie Komputerem - Zarządzanie Dyskami - usuń partycję D;

3. tym samym narzędziem załóz na niezagospodarowanym miejscu dysku 2 partycje podstawowe - 40GB i 20GB (PPM na wolnem miejscu - Utwórz Partycję);

4. pozostało Ci tylko uruchomić kompa z płytą Visty w napędzie i jedziesz z instalacją;

Pozdrawiam