Słyszałem, że jest taka opcja, że sa dwa windowsy na kompie. Ponoć przed calkowitym zaladowaniem sie windowsa wybiera sie, ktorego chce sie odpalic Mam jednego windowsa (xp) na dysku C. Druga partycja o nazwie D ma 60 GB wolnego miejsca. Chcialbym 40GB miec na dysku e gdzie zamierzam zainstalowac viste. Czy moglbym sie dowiedziec czy jest to mozliwe, jezeli tak to jak to zrobic
Z gory thx
PS: osoba ktora bedzie wiedziala jak to zrobic oczywiscie niech mi powie noi pozostawi jakisz szybki kontakt do siebie (moze byc gg, aqq ,icq, skype, msn, xfire albo co innego, najwyzej szybko zaloze konto )
Ściągnij sobie program Partition Menager(lub jakoś tak)i z partycji D: usuń 40 GB ,wtedy to 40 pojawi się jako nieoznaczone i wybierasz utwórz partycje.
Klikasz na zastosuj i już zrobione.Potem odpalasz instalator Visty i jedziesz z instalacją sysa.
Robisz sobie druga partycje z d obcinasz ja np. partition magic ale on jest platny a darmowa wersja nic nie zrobisz wiec polecam Gpartet nim sobie zrob partycje 40 Gb i pozniej to już tylko instalka visty.